Dirty God
DVD

Dirty God ([2019])/ a film by Sacha Polak

Jade is het slachtoffer van een zuuraanval door haar ex-vriend die haar gezicht ernstig verminkte. Ze raakt verwijderd van haar normale leven en haar geliefden totdat ze een drastisch besluit neemt om de grip op haar leven terug te krijgen.

Recensie

Engelstalig regiedebuut uit 2019 van de Nederlandse regisseuse Sacha Polak (Zurich). Een drama, met in de hoofdrollen Vicky Knight (Jade), Eliza Brady-Girard (Rae), Rebecca Stone (Shami), Dana Marineci (Flavia) en Karl Jackson (Eli). Een jonge Engelse vrouw in Londen is het slachtoffer geworden van een zuuraanval door haar ex-vriend, waardoor delen van haar gezicht en andere delen van haar lichaam zijn aangetast. Haar verminkte gezicht isoleert haar, zelfs haar peuterdochtertje schrikt van haar. Plastische chirugie is te duur, maar op internet vindt ze een goedkope Marokkaanse kliniek. Ze maakt een afspraak, steelt geld van haar moeder en vertrekt met een vriendin en haar vriendje naar Marokko. Beoordeling IMDb: 6.7 sterren. Sil Smit (Filmtotaal 24-4-'19): 'Sacha Polak laat op indringende wijze zien hoe de nasleep van zo'n onbeschrijflijke daad eruitziet. Ondanks het zware onderwerp is de toon verrassend optimistisch' (4 sterren). Ronald Rovers (Trouw 25-4-'19): 'Dit is een film over een vrouw die haar vrijheid moet heroveren in een weerbarstige en soms ronduit vijandige wereld. (...) Jade is veroordeeld tot een eenzaamheid die nergens mee te vergelijken is. En toch, precies vanwege haar kracht en vechtlust, gloort er hoop en blijf je als kijker niet verloren achter' (4 sterren).

Specificaties

Engels | 5051083149525

Titel Dirty God
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Sacha Polak ; Vicky Knight ; Katherine Kelly
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Cinéart, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (100 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Vicky Knight, Eliza Brady-Girard, Rebecca Stone, Katherine Kelly. - Engels gesproken, ondertiteld in het Nederlands, Frans of Engels - Videoversie van de film: Nederland : Viking Film, (c)2019 - Bevat ook onder andere: Interview met actrice Vicky Knight ; Interview met regisseuse Sacha Polak
ISBN 5051083149525
PPN 423148826
Thematrefwoord Brandwonden
Taal Engels