Funan
DVD

Funan ([2019])/ un film de Denis Do

In 1975 neemt de Rode Khmer de stad Phnom Penh in. Chou en haar familie moeten een dagenlange voettocht maken naar een werkkamp op het platteland. Onderweg raakt ze gescheiden van haar driejarige zoontje.

Aanwezigheid

Recensie

Het regiedebuut van de Franse animator Denis Do is gebaseerd op het levensverhaal van zijn moeder. Chou woont met haar man, kinderen en andere familieleden in de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh. In 1975 neemt de Rode Khmer onder leiding van Pol Pot de stad in en moet de familie een dagenlange voettocht maken naar een werkkamp op het platteland. Onderweg verliest Chou haar jongste zoon, de driejarige Sovanh uit het oog. Gescheiden van elkaar proberen de familieleden de gruwelen van de kampen te overleven en elkaar terug te vinden. De recensenten geven 3-4 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) Een inktzwart verhaal, maar door de sobere, poëtische stijl ook ontroerend mooi, en historisch interessant. (...)' Remke de Lange (Trouw 11-7-'19) schrijft 'Do houdt oog voor de landschappelijke schoonheid van het land en voor alledaagse poëzie' en concludeert: 'Dit soort warme elementen maken van 'Funan' een humanistische film die een bewonderenswaardige poging doet om een politiek groot verhaal terug te brengen naar menselijke maat. 'Funan' is niet alleen een meeslepend maar ook een relevant drama.' Winnaar van drie Emile Awards en van de prijs voor Beste speelfilm op het animatiefilmfestival van Annecy.

Specificaties

Frans | 5407003481624

Titel Funan
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Denis Do ; Bérénice Béjo ; Louis Garrel
Type materiaal DVD
Uitgave [Gent] : Lumière, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (84 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Stemacteurs onder anderen: Bérénice Bejo, Louis Garrel, Aude-Laurence Clermont Biver. - Frans gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de animatiefilm: Frankrijk : Les Films D'Ici, 2018
ISBN 5407003481624
PPN 423272365
Genre historische roman
Thematrefwoord Rode Khmer
Taal Frans