Home ground. Seizoen 2
DVD

Home ground. Seizoen 2 ([2019]), directed by Yngvild Sve Flikke, Stian Kristiansen

Helena Mikkelsen, de eerste vrouwelijke trainer in de hoogste klasse van het Noorse mannenvoetbal, krijgt te maken met een nieuwe eigenaar van de club en met steeds meer verzet van mannen tegen de vrouwen die de leiding hebben.

Aanwezigheid

Recensie

Noorse tv-serie, bedacht door Johan Fasting en geregisseerd door Yngvild Sve Flikke en Stian Kristiansen. Acteurs zijn o.a. Ane Dahl Torp (Occupied) als Helena, Morten Svartveit (Occupied) als Espen en John Carew (91-voudig Noors voetbalinternational) als Michael. De serie gaat over een vrouwelijke voetbalcoach van een mannenteam die zich moet zien te redden in een harde mannenwereld en te maken heeft met vooroordelen en seksisme. Seizoen 2 (2019, acht afleveringen) begint ermee dat voetbalclub Varg FC zijn geldschieter kwijt is. Daardoor raakt de club in ernstige financiële problemen en laaien onderlinge conflicten op. Er komt een nieuwe eigenaar: Petra Nagelschmidt. Zij zorgt voor nieuwe onrust door coach Helena en manager Espen tegen elkaar uit te spelen. Verder gaan de mannen zich steeds meer verzetten tegen de vrouwen die de leiding hebben. Espen vecht terug en accepteert zijn seksualiteit, Adrian probeert meer afstand te nemen van zijn coach en haar dochter Camilla. En aanvoerder Michael moet verder zonder voetbal en om ook zijn gezin niet te verliezen komt hij in een juridisch conflict met zijn vrouw terecht. Beoordeling: 8.1 op IMDb. De serie won enkele Noorse tv-prijzen.

Specificaties

Noors | 5407003481693

Titel Home ground. Seizoen 2
Uniforme titel Heimebane
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Yngvild Sve Flikke ; Stian Kristiansen ; Ane Dahl Torp ; John Carew
Type materiaal DVD
Uitgave [Gent] : Lumière, [2019]
Overige gegevens 2 dvd-video's (8 × 50 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Ane Dahl Torp, John Carew, Morten Svartveit. - Noors gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de televisieserie: Noorwegen : Motlys, 2019 - Oorspronkelijke titel: Heimebane
ISBN 5407003481693
PPN 423095617
Genre sport
Thematrefwoord Voetbal
Taal Noors

Relaties/Serie

Lumière series
DVD

Lumière series (2011-...)

vol. Seizoen 2
Uitgeleend
Home ground
Boek

Home ground (2019-...)

vol. Seizoen 2
Uitgeleend