Unbroken
DVD

Unbroken ([2019])/ directed by Angelina Jolie

De voormalige olympische atleet Louis Zamperini krijgt het zwaar als krijgsgevangene van de Japanners tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog vindt hij in het geloof de kracht tot vergeving.

Aanwezigheid

Recensie

Box met twee films over het leven van de Amerikaanse atleet Louis Zamperini (1917-2014). Het oorlogsdrama 'Unbroken'* (2014) van Angelina Jolie is gebaseerd op de bestseller 'De Zamperini legende' van Laura Hillenbrand. Zamperini (1917-2014), de zoon van Italiaanse immigranten, komt tijdens zijn jeugd nogal eens in de problemen, tot hij zich richt op het hardlopen. In 1936 doet hij mee aan de Olympische spelen, in 1941 wordt hij bommenrichter in een B-24. Het vliegtuig crasht in de Stille Oceaan en hij belandt in een Japans krijgsgevangenkamp , waar hij vaak het doelwit is van de sadistische kampcommandant Mutsuhiro 'The Bird' Watanabe (Takamasa Ishihara). In de vervolgfilm 'Unbroken: path to redemption'* (2018) van Harold Cronk lijdt Zamperini aan een oorlogstrauma, hij raakt aan de drank en hoopt op wraak. Onder invloed van zijn vrouw Cynthia (Merritt Patterson) bezoekt hij evangelisatiebijeenkomsten van Billy Graham en vindt daardoor rust en de kracht om de Japanse bewakers te vergeven. De rol van Zamperini wordt gespeeld door Jack O'Connell en Samuel Hunt.

Specificaties

Engels | 5053083176525

Titel Unbroken
Uniforme titel Unbroken: path to redemption Unbroken 2
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Angelina Jolie ; Harold Cronk ; Jack O'Connell ; Samuel Hunt ; Laura Hillenbrand
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal, [2019]
Overige gegevens 2 dvd-video's (131, 94 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen in 'Unbroken': Jack O'Connell, Domhnall Gleeson. - Acteurs onder anderen in 'Unbroken: path to redemption': Samuel Hunt, Merritt Patterson. - Engels gesproken, Frans nagesynchroniseerd, in meerdere talen ondertiteld waaronder Nederlands - Gebaseerd op het boek van Laura Hillenbrand - Videoversie van de films: Verenigde Staten, 2014, 2018 - Bevat ook onder andere: The making of Unbroken: path to redemption ; Reliving the revival ; The heart of Unbroken: path to redemption
ISBN 5053083176525
PPN 423146572
Genre biografie
Thematrefwoord Zamperini, Louie ; Krijgsgevangenen
Taal Engels