Wij verhuizen!
Boek

Wij verhuizen! ([2019])/ Robert Munch & Michael Martchenko, vertaald uit het Engels door: Clavis Uitgeverij

Op de dag van de verhuizing wil Danielle graag helpen, maar hoe? Haar ouders vragen of ze wil helpen inpakken en ook op haar broertjes en zusjes wil passen. Misschien kan ze dat wel combineren? Vierkant prentenboek met grappige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Op de dag van de verhuizing, moeten de ouders van Daniëlle nog héél veel inpakken. Daniëlle weet niet zo heel goed, wat ze moet doen. 'Pak iets in. Zorg voor je zusjes en broertjes', zegt haar moeder. Dát is bij Daniëlle niet tegen dovemansoren gezegd. Ze gaat eerst naar haar kleine zusje Juliette, dan haar broertje Christopher, daarna zijn Maureen en Christopher aan de beurt. Mama vindt, dat Daniëlle haar taak goed heeft gedaan, want de kinderen zijn zó rustig... Dan pakken de verhuismannen alle dozen in en gaat de verhuizing écht beginnen. Maar waar zijn de kinderen gebleven? Ruim vierkant prentenboek met komische, vrolijk gekleurde waterverftekeningen, meestal paginagroot en soms over dubbele pagina's. De stijl van de Canadese illustrator doet een beetje denken aan het werk van Dagmar Stam. De linkerpagina wordt telkens benut voor het tekstblok(je) van drie tot negen regels, gecentreerd geplaatst op een witte ondergrond. Een mooi verzorgd, sfeervol prentenboek, leuk om met kleuters te bekijken, bespreken en voor te lezen. In dezelfde uitvoering verscheen ook 'De gigantische koffer'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044836257

Titel Wij verhuizen!
Auteur Robert N. Munsch
Instelling /Clavis, Hasselt
Secundaire auteur Michael Martchenko
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2019]
Overige gegevens 30 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Tekst Robert Munsch/illustraties: Michael Martchenko - Auteursnaam Robert Munsch is op titelpagina abusievelijk Robert Munch - Vertaling van: Moving day! - Toronto : Scholastic Canada Ltd., (c)2018
ISBN 9789044836257
PPN 423523635
Thematrefwoord Verhuizen ; Gezin ; Hulpvaardigheid
Taal Nederlands