Groot en klein
Boek

Groot en klein tegenstellingen ([2019])/ Jane Ormes

De giraf is groot en het egeltje klein. En zie je de ene eekhoorn slapen in zijn holletje, terwijl de andere eekhoorn wakker is en over de takken rent? Vierkant hardkartonnen prentenboek met tien tegenstellingen, met vrolijke, rustige kleurenillustraties en kijkgaten. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De olifant is groot maar het muisje bij zijn voeten is klein. Een eekhoorntje ligt lekker in een boom te slapen terwijl een ander eekhoorntje buiten zit en wakker is. Onder het eekhoorntje zien we een vlinder vliegen. In dit leuke kartonnen boekje worden tien tegenstellingen gegeven met kleurrijke gestileerde tekeningen van dieren. De tegenstellingen worden benoemd met een enkel woord, het boekje bevat geen volledige zinnen. Iedere pagina heeft een uitsnede waardoor je al een stukje van de tekening van de volgende bladzijde kan zien, en van die ervoor. De vlinder die bij de eekhoorntjes fladdert vliegt ook op alle andere pagina's. Zo worden de tekeningen op een leuke wijze gecombineerd. De doorkijkjes maken nieuwsgierig. Het reliëfverschil biedt ook een leuke ontdekkingstocht voor kinderhandjes. Het boek is van stevig glad karton met afgeronde hoeken en daarmee geschikt voor peuterhanden en makkelijk schoon te maken. De dieren op de plaatjes zijn gelakt, de rest van de afbeeldingen zijn ongelakt wat een leuk effect geeft. De kleuren zijn zachte pasteltinten en rustig voor het oog. In dezelfde opzet verschenen eerder 'Van 1 tot 10' en 'Van hond tot huis' (2019)* en nu ook 'Kleuren'**. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021679785

Titel Groot en klein : tegenstellingen
Auteur Jane Ormes
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ploegsma, [2019]
Overige gegevens 10 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 19 cm
Annotatie Illustraties: Jane Ormes. - Vertaald uit het Engels - Vertaling van: Big and small. - London : Quarto Group, 2017. - (Small world creations)
ISBN 9789021679785
PPN 421760796
Thematrefwoord Tegenstellingen ; Voelboeken
Taal Nederlands