50 helden die de wereld mooier hebben gemaakt
Boek

50 helden die de wereld mooier hebben gemaakt ([2019])/ geschreven door Lily Murray, illustraties van Ana Albero ; vertaling [uit het Engels]: Mariëlle Steinpatz ; redactie: Baukje Zijlstra

Wist je dat president Lincoln een einde maakte aan de slavernij? En dat Maria Montessori een van de eerste vrouwelijke artsen in Italïe was? Lees welke vijftig bekende en onbekende mensen een lintje verdienen door o.a. hun ontdekkingen of strijd tegen onrecht. Met gestileerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend
    8-14 jaar - 2e verd. - Denken en Dromen - Geschiedenis HISTORISCHE PERSONEN MURR

Recensie

Minibiografieën van vijftig willekeurige mensen die met hun bijzondere prestatie de wereld om ons heen hebben beïnvloed, door hun strijd tegen onrecht, door hun ontdekkingen of ontwikkeling van nieuwe ideeën. Het gaat om wetenschappers, kunstenaars, muzikanten, sporters, pioniers, activisten en politici, gepresenteerd als winnaars bij een prijsuitreiking. Ze zijn afkomstig uit de hele wereld en uit verschillende periodes, van de oudheid tot heden. Er zijn namen bij die voor de hand liggen (Lincoln, Mandela, Malala, Anne Frank), maar ook heel onbekende personen (Mary Anning, Tegla Loroupe). Elke korte biografie is geschreven in een zeer eenvoudige duidelijke taal. Onder elke levensbeschrijving volgt in het kort een viertal redenen waarom deze persoon een prijs verdient. De meeste personages krijgen aandacht op een dubbele pagina met op de linkerpagina voornamelijk tekst en op de rechterpagina een viertal met potlood gemaakte gestileerde kleurenillustraties. Achterin zijn alle personages op een tijdlijn geplaatst. Het boek toont dat grote prestaties in ieders bereik kunnen liggen. Ter inspiratie voor kinderen van ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059560345 | 80 pagina's

Titel 50 helden die de wereld mooier hebben gemaakt
Uniforme titel Vijftig helden die de wereld mooier hebben gemaakt
Auteur Lily Murray
Secundaire auteur Ana Albero ; Mariëlle Steinpatz ; Baukje Zijlstra
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Fontaine Uitgevers, [2019]
Overige gegevens 80 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: The people awards. - London : Lincoln Children's Books, (c)2018
ISBN 9789059560345
PPN 422910015
Rubriekscode 903.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Historische personen
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Historische personen