Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Koning van de Yukon
Boek

Koning van de Yukon stroomafwaarts door Alaska (2019)/ Adam Weymouth, vertaald [uit het Engels] door Paul van der Lecq en Ineke Lenting

Reisverslag van een kanotocht over de Yukonrivier door Canada en Alaska waarin de bedreigde chinookzalm een grote rol speelt.

Aanwezigheid

Recensie

Reisverslag van een tweetal kanotochten over de meer dan 3000 kilometer lange rivier de Yukon die stroomt door Canada en Alaska. Rode draad is de levenscyclus van de konings- of chinookzalm die hier geboren wordt en na een jarenlang verblijf in de Stille Oceaan weer stroomopwaarts naar de bron terugkeert om eieren te leggen. De vis speelt een grote rol in de levens van de oorspronkelijke bewoners van het stroomgebied maar door jarenlange overbevissing wordt deze cultuur in zijn voortbestaan bedreigd. Dit debuut van journalist Adam Weymouth is doorspekt met zalm-gerelateerde informatie, afgewisseld met achtergronden over natuur en milieu en verhalen over de mensen die hij onderweg tegenkomt. Zijn journalistieke ervaring - onder meer voor The Guardian en The Atlantic - komt duidelijk naar voren maar op literair vlak moet hij zo nu en dan de juiste balans nog vinden. Heel opvallend is de afwezigheid van foto's en de enige kaart in het boek is van matige kwaliteit. Onderhoudend en interessant reisverhaal.

Specificaties

Nederlands | 9789400404380 | 364 pagina's

Titel Koning van de Yukon : stroomafwaarts door Alaska
Auteur Adam Weymouth
Secundaire auteur Paul van der Lecq ; Ineke Lenting
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Thomas Rap, 2019
Overige gegevens 364 pagina's - illustraties, kaart - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Kings of the Yukon : an Alaskan river journey. - Particular Books, (c)2018
ISBN 9789400404380
PPN 422228370
Rubriekscode Canada 995.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kanotochten; Yukon (rivier); Reisbeschrijvingen ; Zalmen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Amerika (Yukon)