Waar is de lama?
Boek

Waar is de lama? een zoek-en-vind-boek vol lama's ([2019])/ illustraties: Artful Doodlers, Tom Connell, Sean Longcroft en Collaborate Agency, vertaling [uit het Engels]: Riens Van Nuffelen

Zes lama's en zes cactussen reizen de hele wereld over. Ze bezoeken de Bahama's, Parijs, Las Vegas en nog meer bekende plekken. Kun je ze terugvinden in alle drukte? Prentenboek met paginagrote gedetailleerde zoekplaten in kleur en achterin extra zoekopdrachten. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Net als de familie Stokstaart in o.a. 'Waar is het Stokstaartje? Op vakantie'* (2013) van Paul Moran gaat de familie Lama op wereldreis. Deze zoekprentenboeken doen denken aan de populaire zoekboeken over Wally. Voor in het vrij grote boek wordt de familie van zes lama's voorgesteld, met hun zes cactusvrienden. Hun namen bevatten humoristische woordspelingen. De twaalf personages zijn in elke zoekplaat te vinden. Ze bezoeken vijftien locaties, waaronder de Bahama's, Las Vegas en Parijs. Elke plek heeft een thema: mode, film of een (sport)evenement. Een gekleurd kader geeft toelichting op het thema en hints naar enkele personages. De zoekplaten over een dubbele pagina zijn bontgekleurd en zeer gedetailleerd. Achterin staan zes pagina's met de antwoorden; op de verkleinde illustraties zijn de lama's en de cactussen omcirkeld. Daarnaast zijn er per pagina extra zoekopdrachten. Dat nodigt uit om zelf ook iets te bedenken om anderen naar te laten zoeken. Op het omslag staat een feestende menigte met enkele lama's en cactussen. Op het omslag staat de titel in een glimmend groene cactus. Voor jong en oud om samen te zoeken, over te praten en elkaar uit te dagen. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002268410 | 39 pagina's

Titel Waar is de lama? : een zoek-en-vind-boek vol lama's
Instelling /Artful Doodlers
Secundaire auteur Riens Van Nuffelen
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Standaard Uitgeverij, [2019]
Overige gegevens 39 pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Omslagtitel - Vertaling van: Where's the llama? - Egmont UK Limited, (c)2018
ISBN 9789002268410
PPN 42420648X
Thematrefwoord Lama's ; Reizen ; Zoekboeken
Taal Nederlands