De gigantische koffer
Boek

De gigantische koffer ([2019])/ Robert Munsch & Michael Martchenko, vertaald uit het Engels door: Clavis Uitgeverij

Kelsey baalt ervan dat haar ouders zijn gescheiden. Ze weigert haar spullen te verdelen over twee huizen, dus sleept ze steeds meer spullen heen en weer. Ook het eehoornschilderij en haar lievelingskussen. En de hond. En de goudvis... maar of dat een goed idee is? Vierkant prentenboek met grappige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Humoristisch prentenboek over het meisje Kelsey dat op en neer reist tussen twee huizen na de echtscheiding van haar ouders. Steeds meer spullen verhuizen mee in haar gigantische koffer, niet alleen kleding, maar ook huisraad, haar lievelingsschilderij van een eenhoorn, en tot slot zelfs de hond en de goudvis. De hond blijkt boven verwachting goed overweg te kunnen met haar vaders kat, maar of dat ook voor de goudvis geldt... Origineel stapelverhaal over echtscheiding waarin de eigengereide hoofdpersoon haar ouders van alles de schuld geeft en zelfs vindt dat haar ouders eigenlijk haar maar zouden moeten opzoeken. Van dit duo zijn al meerdere boeken verschenen en bekroond. Terecht want qua tekst en illustraties bruist het van de activiteit. De illustraties in zachte kleuren, aquarel omlijnd met potlood, zitten boordevol details en grapjes en zijn paginagroot. De tekst staat steeds op de linkerbladzijde en is ook vol humor. In dezelfde uitvoering verscheen, over een ander gezin, 'Wij verhuizen'*. Goed verzorgde en aantrekkelijke uitgave voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044836264

Titel De gigantische koffer
Auteur Robert N. Munsch
Instelling /Clavis, Hasselt
Secundaire auteur Michael Martchenko
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2019]
Overige gegevens 30 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Tekst: Robert Munsch/Illustraties: Michael Martchenko - Vertaling van: The enormous suitcase. - Toronto : Scholastich Canada Ltd., (c)2018
ISBN 9789044836264
PPN 423523570
Thematrefwoord Echtscheiding ; Stapelverhalen
Taal Nederlands