House of Dol
Boek

House of Dol (2019)/ Sara Dol, in samenwerking met Bien Borren ; fotografie: Sara Dol ; illustraties: Manouk van Eesteren

Neem een kijkje in het leven en denkbeeldige huis van TikTok-ster Sara Dol (17, ik-persoon). Lees over haar vrienden, familie, dromen, de video's die zij maakt (met dans en playbacken) en nog veel meer. Met lijntekeningen, soms met een kleurenfoto. Vanaf ca. 10 t/m 15 jaar.

Recensie

De 17-jarige auteur Sara Dol (ik-persoon) is met 1,6 miljoen volgers één van de populairste 'TikTok-sterren' op dit moment. TikTok (voorheen Musical.ly) is een social media app waarmee korte muziekvideo's gemaakt en gedeeld kunnen worden. In de korte goed bewerkte video's danst en playbackt Sara Dol. Het boek geeft een kijkje in haar leven. Na een openingsspread met een vrolijke tekening van een huis (Sara Dols huis, ofwel House of Dol) volgen hoofdstukken door de verschillende vertrekken waarmee de lezer een denkbeeldige rondleiding krijgt door haar denkbeeldige huis: de keuken, zolder, het dak, enz. Ieder hoofdstuk start met persoonlijke belevenissen gevolgd door recepten, lijstjes, tips, advies, een invulverhaal of foto's. Ook is er steeds een vriend of familielid die over zijn of haar band met de auteur vertelt. Sara speelt in alles duidelijk de hoofdrol. Vormgegeven met kleurrijke, vrolijke pagina's met zwarte lijntekeningen, soms in combinatie met kleurenfoto's waardoor het wat tijdschriftachtig aandoet. Voor fans een heerlijk boek vol weetjes, antwoorden op veelgestelde vragen en tips om zelf aan de slag te gaan. Vanaf ca. 10 t/m 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021573304 | 112 pagina's

Titel House of Dol
Auteur Sara Dol
Secundaire auteur Bien Borren ; Manouk van Eesteren
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Kosmos Uitgevers, 2019
Overige gegevens 112 pagina's - illustraties - 25 cm
ISBN 9789021573304
PPN 42179349X
Rubriekscode 528.54
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dol, Sara
PIM Rubriek Computers
PIM Trefwoord Dol