De zaak Kikker
Boek

De zaak Kikker ([2019])/ Andrew Clover, Ralph Lazar, vertaling [uit het Engels]: Saskia Martens

Op de school van Rory (10, ik-figuur) wordt een talentenjacht gehouden. Zelfs kantinejuffrouw Rogiers treedt op. Maar dan klinkt er een ijselijke gil vanaf het binnenplein. Rory ontdekt mevrouw Rogiers, ze ligt doodstil op de grond. Wie heeft haar vermoord? Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Bij Rory op school wordt een talentenjacht georganiseerd. Straatjongen zingt een vreselijk lied en meester Bommers doet een supergave rap. Kantinejuffrouw Rogiers, ook wel 'de kikker' genoemd vanwege haar uitpuilende ogen, verrast iedereen door als een kikker het podium op te springen en te gaan kwaken. Tot ieders schrik klinkt aan het eind van de show een ijselijke gil vanaf het binnenplein. Rory ontdekt mevrouw Rogiers, ze ligt doodstil op de grond. Wie heeft haar vermoord? Tijd voor Rory Detective om in actie te komen! Een humoristisch, dwaas verhaal over een naïeve, klunzige jongen die op onderzoek uitgaat. Het taalgebruik is eenvoudig. Het boek oogt laagdrempelig door het vrij grote lettertype en de vele zwart-witte illustraties. We zien cartooneske, grappige lijntekeningen van Rory, zijn vrienden en het schoolpersoneel. Dit is het vierde deel uit de serie van 'Rory de Raaf Detective'*. Leuk voor kinderen die moeite hebben met lezen en liefhebbers van graphic novels. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789403214139 | 281 pagina's

Titel De zaak Kikker
Auteur Andrew Clover
Secundaire auteur Ralph Lazar ; Saskia Martens
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Blloan junior, [2019]
Overige gegevens 281 pagina's - zwart-wit illustraties - 20 cm
Annotatie Tekst: Andrew Clover, illustraties: Ralph Lazar. - Omslag vermeldt: Hij zet misdadigers in hun onderbroek - Vertaling van: The deadly dinner lady. - HarperCollins Publishers, (c)2019. - (Rory Branagan- Detective)
ISBN 9789403214139
PPN 423575236
Genre detectiveroman - humoristische roman
Thematrefwoord Moorden ; Audities
Taal Nederlands