In tweestrijd
Boek

In tweestrijd een meeslepend verhaal over de onverwoestbare band tussen tweelingen (2019)/ Jenna Blum, vertaling [uit het Engels]: Carolien Metaal

In de problematische relatie tussen een vrouw en haar manisch-depressieve tweelingbroer speelt het jagen op tornado's een grote rol.

Aanwezigheid

Recensie

Karena Jorge is als kind de enige die kan omgaan met haar manisch-depressieve tweelingbroer Charles. Maar zijn bipolaire stoornis verergert als hij ouder wordt en in 1988 rijden ze, dan achttien en hij manisch, achter een tornado aan en raakt hij een motorrijder. Met zulke gevolgen dat ze het contact verbreken. In 2008 mist de gescheiden journaliste Karena haar broer al twintig jaar, maar kan hem ondanks veel speurwerk niet vinden. Tot ze wordt gebeld door een psychiatrisch ziekenhuis in Kansas dat Charles is opgenomen na een paniekaanval. Als ze aankomt, is hij verdwenen. Door zich aan te sluiten bij een groep tornadojagers vindt ze hem en dan beginnen voorzichtige pogingen tot verzoening, en de verwerking van het ongeluk. De tweede, goed besproken roman van de Amerikaanse van Duitse afkomst. Het boeiende en goed vertaalde verhaal is ook psychologisch uitstekend opgebouwd en beschrijft de beide hoofdpersonen en hun problematische relatie. Daarbij zijn tornado's een goed decor voor Charles problemen.

Specificaties

Nederlands | 9789022587539 | 381 pagina's

Titel In tweestrijd : een meeslepend verhaal over de onverwoestbare band tussen tweelingen
Auteur Jenna Blum
Secundaire auteur Carolien Metaal
Type materiaal Boek
Editie Dertiende druk;
Uitgave [Amsterdam] : Boekerij, 2019
Overige gegevens 381 pagina's - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2011 - Vertaling van: The stormchasers. - New York : Dutton, 2010
ISBN 9789022587539
PPN 422376426
Genre psychologische roman - familieroman
Thematrefwoord Broer-zus relatie ; Bipolaire stoornissen; Wervelstormen
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Manisch-depressieve psychose; Wervelstormen ; Bipolaire stoornissen; Wervelstormen