Bedreigde diersoorten
Boek

Bedreigde diersoorten ([2019])/ Jilly Hunt, vertaling [uit het Engels]: Hubertine van den Biggelaar ; eindredactie: Monica Terpstra

Waarom is het erg als bepaalde dieren of planten uitsterven? Lees over o.a. jagen, stropen en overbevissing. Ontdek wat er achter de nieuwsberichten hierover zit en wat we zelf kunnen doen. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 11 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In het nieuws: 'Duizenden ganzen dood door vervuild water' en 'Olifanten gedood om hun ivoor'. Dit zijn koppen uit de krant: met sommige wilde dieren gaat het slecht; sommige dreigen zelfs uit te sterven! In deze uitgave wordt duidelijk waarom het belangrijk is om dieren en planten te beschermen, er is aandacht voor o.a. stropers, overbevissing en vervuiling. De informatieve tekst wordt veelvuldig afgewisseld met heldere kleurenfoto's, schema's en (land)kaartjes, wist-je-datjes, goede voorbeelden en omkaderde interactieve tekstblokjes. Voorin staat een duidelijke inhoudsopgave; achterin een chronologisch nieuwsoverzicht, woordenlijst, register en tips voor bijpassende boeken en websites. Andere delen uit de serie 'In het nieuws' zijn 'Klimaat en milieu', 'Mensenrechten' en 'Oorlog en terrorisme'*. Leerzaam boek dat een kijkje achter de nieuwsberichten en krantenkoppen geeft. Geschikt voor thuis of op school, voor kinderen van ca. 11 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463413923 | 48 pagina's

Titel Bedreigde diersoorten
Auteur Jilly Hunt
Secundaire auteur Hubertine van den Biggelaar ; Monica Terpstra
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Saving endangered animals. - Capstone Global Library Ltd., (c)2017. - (Beyond the headlines!)
ISBN 9789463413923
PPN 419566333
Rubriekscode 590.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bedreigde dieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Bedreigde dieren

Relaties/Serie

In het nieuws!
Boek

In het nieuws! (2019)

vol.
Uitgeleend
Jilly Hunt