Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Vlinders
Boek

Vlinders ([2019])/ Christina Leaf, vertaling [uit het Engels]: Annemarie Bon ; eindredactie: Pam Thierry

Hoe ziet een vlinder eruit en weet je dat hij hele bijzondere voelsprieten heeft? Lees van alles over deze insecten en bekijk ze van heel dichtbij op de grote foto's in kleur. Ook de ontwikkeling van eitje tot rups en pop komt aan bod. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, samen lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Handzaam deeltje uit de serie 'Allemaal beestjes'* over insecten, met dit keer de focus op vlinders. Kijk, leer en lees over hun prachtige kleuren, voelsprieten en schubben. Over hoe ze nectar uit bloemen zuigen met hun lange roltong en hoe ze eitjes leggen die van rups tot pop weer tot nieuwe vlinder uitgroeien. Aan de hand van realistische, vaak paginagrote kleurenfoto's wordt de jonge lezer meteen meegezogen in de wereld van de vlinders. Een informatief tekstblok, een enkel beeldfragment of niet te missen woord zorgen voor de rest. Met achterin ruimte voor uitleg van moeilijke woorden (vetgedrukt in tekst), verwijzingen, een eenvoudig register en bronvermelding. Eenvoudige uitgave die kinderen uitnodigt om vooral kijkend te ontdekken en beginnende lezers om de roze zinnen deels zelf te lezen. Of om vooral samen (thuis of op school, binnen of buiten) op onderzoek uit te gaan - hoe iets wat zó bekend is zó mooi kan zijn! Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, samen lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463414555 | 24 pagina's

Titel Vlinders
Auteur Christina Leaf
Secundaire auteur Annemarie Bon ; Pam Thierry
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Butterflies. - Bellwether Media Inc., (c)2018. - (Insects close up)
ISBN 9789463414555
PPN 421605308
Rubriekscode 597.83
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vlinders
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Vlinders

Relaties/Serie

Allemaal beestjes
Boek

Allemaal beestjes (2019-...)

vol.
Uitgeleend