Fien & Teun en de mooie molens van Kinderdijk
Boek

Fien & Teun en de mooie molens van Kinderdijk ([2018])/ tekst: René Noorderveen, redactie: Tara Verstraten ; illustraties: Anet van de Vorst

Fien en Teun brengen een bezoekje aan de molens van Kinderdijk. Vierkant prentenboek met vrolijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.Fien, Teun en papa gaan op bezoek bij molenaar Björn. Hij vertelt hen van alles over de molens van Kinderdijk. Vierkant prentenboek met vrolijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het heeft gesneeuwd. Fien en Teun gaan snel naar buiten. Als Fien een koude druppel in haar nek krijgt, vragen beiden zich af hoe dat kan. Papa legt uit wat er gebeurt als de sneeuw smelt. Samen gaan ze naar molenaar Björn, die hen alles vertelt over de functie van de molens in Kinderdijk. Vlot, maar eenvoudig geschreven verhaal met een informatief tintje over de werking van smeltwater en de functie van de vele molens in Kinderdijk. Met vrolijke kleurrijke illustraties over een dubbele pagina. Een echt 'Oudhollands' boek waarin Fien en Teun in klederdracht lopen, een plaatje geschetst wordt van een Hollandse winter en waar de gezelligheid en huiselijkheid van het boerderijleven vanaf straalt. Goed bruikbaar bij projecten over water, molens en Nederland. Vierkante uitgave met een overzichtelijke lay-out en achterin uitleg van bepaalde woorden in tekst (één woord) en beeld. Gemaakt in samenwerking met Kinderdijk. Deel uit de serie 'Fien & Teun', die is gebaseerd op de populaire televisieserie Fien en Teun van Telekids. Het laatste deel was 'Fien & Teun en de bijzondere bijtjes'* (2018) . In deze serie verscheen ook 'Voorleesverhalen op de boerderij'**. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789082622799

Titel Fien & Teun en de mooie molens van Kinderdijk
Uniforme titel Fien en Teun en de mooie molens van Kinderdijk
Auteur René Noorderveen
Secundaire auteur Anet van de Vorst ; Tara Verstraten
Type materiaal Boek
Uitgave [Molenaarsgraaf] : Van Hoorne Entertainment, [2018]
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met: Kinderdijk
ISBN 9789082622799
PPN 420774068
Rubriekscode 718.62
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Molens; Kinderdijk
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Molens

Relaties/Serie

Fien & Teun
Boek

Fien & Teun (2017-...)

vol.
Uitgeleend