De infographic Bijbel
Boek

De infographic Bijbel het Woord van God in een nieuwe dimensie ([2019])/ Karen Sawrey, vertaling [uit het Engels]: Daan Savert

Samenvatting van de inhoud en betekenis van de Bijbel in de vorm van grafieken, afbeeldingen en andere illustraties met begeleidende tekst.

Recensie

Deze gebonden uitgave is een heruitvinding van de bijbelse encyclopedie. Het boek geeft een heel nieuwe betekenis aan het begrip monnikenwerk. Auteur Karen Sawrey heeft tijd noch moeite gespaard om de bijbelse tekst te analyseren, te categoriseren en op basis van geselecteerde thema's in infographics te vangen en weer te geven. Deze Nederlandse uitgave is gebaseerd op een vertaling van Daan Savert en op de tekst van de Nieuwe Bijbelvertaling uit 2004. De infographics zijn van wisselende bruikbaarheid: visueel sterke infographics worden afgewisseld door zeer complexe, die zelfs met vergrootglas nog nauwelijks leesbaar zijn. Hoewel het genre van de infographic een zekere feitelijkheid vooronderstelt, gaat de auteur uit van een 'van-kaft-tot-kaft'-bijbelgebruik. Enerzijds is deze uitgave daarom zeer geschikt als basis voor een bijbelquiz, anderzijds vind je de veelkleurige genres, het verhalende karakter van de bijbeltekst, en ook theologisch-wetenschappelijke inzichten er niet in terug. Geschikt als doorbladerboek in christelijke kringen. Een soort encyclopedie van de Bijbel 3.0.

Specificaties

Nederlands | 9789043531931 | 224 pagina's

Titel De infographic Bijbel : het Woord van God in een nieuwe dimensie
Auteur Karen Sawrey
Secundaire auteur Daan Savert
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : KokBoekencentrum Uitgevers, [2019]
Overige gegevens 224 pagina's - illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: The infographic bible. - (c)2018
ISBN 9789043531931
PPN 421791640
Rubriekscode 223.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bijbel; Infographics
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bijbel