Waar wij vandaan komen volgens ... Darwin
Boek

Waar wij vandaan komen volgens ... Darwin ([2019])/ Michael Bright, illustraties: Margaux Carpentier ; vertaling [uit het Engels]: Frits Vaandrager ; eindredactie: Susan Schaeffer

Wil je weten welke vis het eerst het land opkroop? En waarom we denken dat vogels eigenlijk dino's zijn? Lees hoe steeds weer nieuwe soorten planten en dieren op aarde ontstonden. Met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wist je dat schimmels meer verwant zijn aan dieren dan aan planten? Of dat beerdiertjes de stoerste diertjes op aarde zijn die wel dertig jaar kunnen leven zonder voedsel? En dat de mens afstamt van de toepaja, een diertje dat op een eekhoorn lijkt? Dit boek (A4-formaat) begint met een introductie van Charles Darwin, de wetenschapper die heeft ontdekt dat elke soort plant of dier is ontstaan uit een andere soort die er eerder was. Vervolgens zien we het begin van de aarde, met het vermeerderen van cellen die groter en groter groeien en waaruit organismen verschijnen. De auteur neemt je mee langs de verschillende tijdperken zoals het Cambrium, het Carboon en het Krijt en laat zien wat er in elk van die fases gebeurt. Je ziet bijzondere planten en dieren met een blokje informatie en fraaie, kleurrijke tekeningen die ervoor zorgen dat je het boek niet kunt wegleggen, zo mooi! Voor in het boek staat een tabel met de geologische tijdperken, achterin zijn een woordenlijst en een register opgenomen. Een aantrekkelijke en bruikbare uitgave voor thuis en op school, vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463414692 | 48 pagina's

Titel Waar wij vandaan komen volgens ... Darwin
Auteur Michael Bright
Secundaire auteur Margaux Carpentier ; Frits Vaandrager ; Susan Schaeffer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Darwin's tree of life. - Hodder and Stoughton, (c)2019
ISBN 9789463414692
PPN 421624639
Rubriekscode 574
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Evolutie
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Evolutie