Stega is jarig
Boek

Stega is jarig ([2019])/ een verhaal van Pierre Gemme, bewerking [vertaling uit het Frans] Inge Bergh ; illustraties Jess Pauwels

Stega is jarig. Ze trakteert op taart. Maar Fobo en Arno maken ruzie. Kan juf het feest van Stega nog redden? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dino Stega is jarig en trakteert op taart en limonade in de klas. Maar al gauw gaat het mis: Fobo en Arno hebben ruzie en gaan vechten. Het is zo erg dat zelfs de taart en limonade op de grond vallen en Stega's tas helemaal vies wordt. Stega moet huilen. Dat vinden Fobo en Arno toch wel heel erg en samen maken ze een mooie, nieuwe schooltas voor Stega. Wat is ze daar blij mee! Eenvoudig, in vlotte taal geschreven verhaaltje voor beginnende lezertjes. Bij de dialogen wordt met een pictogram aangegeven wie wat zegt. De tekst in een duidelijk lettertype staat op de linkerbladzijde, de grote, cartoonachtige illustraties in heldere kleuren op de rechterpagina. Achter in het boek staat wat korte informatie over de Stegosaurus en een opdracht om woorden te verbinden met de bijbehorende afbeelding. Afzonderlijk te lezen deeltje uit de serie 'Dino klas'* waarin steeds een andere dino de hoofdrol speelt. Voorin het boek een afbeelding van de klas van Stega met alle dino's en hun namen. Eerder verschenen 'Diplo is een held' en 'Ankie is bang'**. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059246805 | 33 pagina's

Titel Stega is jarig
Auteur Pierre Gemme
Secundaire auteur Inge Bergh ; Jess Pauwels
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Bakermat, [2019]
Overige gegevens 33 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Stéga fête son anniversaire. - Paris : Éditions Flammarion, (c)2017. - (L'École des dinos)
ISBN 9789059246805
PPN 42299099X
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Verjaardagen ; Dinosaurussen ; Schoolleven
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Dino klas
Boek

Dino klas (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Pierre Gemme