De wereld van de Clans
Boek

De wereld van de Clans ([2019])/ Erin Hunter, vertaald [uit het Engels] door Ans van der Graaf

Lees van alles over de wereld van de Warrior Cats: de vijf Clans, hun geschiedenis en taal, plattegronden en symbolen. Ook vertellen een aantal katten buiten de Clans hun levensverhaal. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De serie Warrior Cats, een reeks over sterk vermenselijkte katten, bestaat momenteel al uit 23 boeken onderverdeeld in vier reeksen. Bij de serie verschijnt nu een 'krijgskattengids', een boek met verhalen en achtergrondinformatie over alle Warrior Cats. Naast korte verhalen vanuit het perspectief van diverse katten is er een schat aan informatie. Onder meer de geschiedenis en specifieke informatie over vijf Clans, de hiërarchische structuur binnen de kattenClan, de belangrijke rol van de medicijnkatten en een overzicht van andere dieren en katten buiten de Clans komen aan bod. Zwart-witillustraties van katten, plattegronden en Clansymbolen zorgen voor een speelse en aantrekkelijke lay-out. Gezien het groot aantal enthousiastelingen voor de serie is deze uitgave een waardevolle aanvulling. Het is raadzaam meerdere boeken te lezen alvorens dit naslagwerk te bekijken omdat er vooraanwijzingen in staan. Afgesloten wordt met een woordenlijst van kattentaal versus mensentaal en een overzicht van alle boeken van de reeks. Voor de echte fans vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059245921 | 219 pagina's

Titel De wereld van de Clans
Auteur Erin Hunter
Secundaire auteur Ans van der Graaf
Type materiaal Boek
Uitgave [Mechelen] : Fantoom, [2019]
Overige gegevens 219 pagina's - zwart-wit illustraties, kaarten - 22 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: Gids voor krijgskatten - Vertaling van: Warriors field guide: secrets of the Clans. - Working Partners Limited, (c)2007.
ISBN 9789059245921
PPN 422716677
Genre dierenleven
Thematrefwoord Katten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Warrior cats
Boek

Warrior cats (2009-...)

vol.
Uitgeleend
Erin Hunter