Zó moe en toch klaarwakker
Boek

Zó moe en toch klaarwakker (juli 2019)/ Susanne Strasser

De dieren moeten gaan slapen. Maar de zeeleeuw moet plassen, de krokodil gaat zijn tanden poetsen en de pelikaan heeft dorst. De dieren sloffen na elkaar met veel lawaai de kamer uit. Maar waar gaan ze toch naartoe? Oblong hardkartonnen prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het is tijd om te slapen, maar dat lukt de zes dieren in het grote bed niet zomaar. De zeeleeuw moet plassen, de krokodil nog zijn tanden poetsen, de pelikaan heeft dorst... Allemaal verdwijnen ze met het nodige lawaai de kamer uit, waarbij ook nog steeds de deur open en dicht gaat. Uiteindelijk vinden ze alle zes rust bij het kindje in bed, maar nu is die opeens klaar wakker! Gelukkig weet hij daar wel wat op. Oblong hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken. De glanzende pagina's in gedekte tinten laten zien wat de eenvoudige tekst vertelt. Grappig bij het voorlezen is de weergave van de geluiden die de diverse dieren maken bij het lopen naar de deur: pitsj, patsj (de zeeleeuw), sjluurf, sjluurf (de krokodil), enz. Daarna volgt steeds de grappige herhaling: 'Deur open .... deur dicht'. De tekst en illustraties beginnen en eindigen aan de binnenzijden van het omslag. De auteur heeft diverse bekroonde peuterboeken op haar naam staan. Fijne uitgave voor jonge kinderen vanaf ca. 2,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089672537

Titel Zó moe en toch klaarwakker
Auteur Susanne Strasser
Secundaire auteur Berd Ruttenberg
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave [Hoorn (NH)] : Hoogland & Van Klaveren, juli 2019
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 18 × 24 cm
Annotatie Vertaald uit het Duits. - In colofon: (c)Vertaling Berd Ruitenberg - 1e druk: 2018 - Vertaling van: So müde und hellwach. - Wuppertal : Peter Hammer Verlag GmbH, (c)2017
ISBN 9789089672537
PPN 42330481X
Thematrefwoord Slapengaan ; Repeteerverhalen
Taal Nederlands