De prinses op de erwt
Boek

De prinses op de erwt ([2019])/ Katleen Put, Ailie Busby

Een prins gaat op zoek naar een prinses om mee te trouwen. Maar hoe weet je of het een echte prinses is? Bewerking van het sprookje van Andersen, met vlotte kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De prins is op zoek naar een echte prinses om mee te trouwen. Een oude tovenaar geeft hem het goede advies om niet te snel zijn keuze te maken. Een echte prinses is lief en heeft een heel zachte huid, dus legt ze een erwt onder tien matrassen. Als ze die kan voelen, is ze een echte prinses. De prins gaat aan de slag, maar zal hij ook een echte prinses vinden? Dit sprookje is vrij en speels verteld naar het beroemde sprookje van Hans Christiaan Andersen. Het sprookje begint en eindigt dan ook niet met de traditionele woorden om een sprookje te beginnen en af te sluiten.De illustraties van Ailie Busby in dit vierkante prentenboek bestaan uit eendimensionale figuren, die opgebouwd zijn uit egale kleurvlakken zonder contouren. Met behulp van patroonvorming wordt hier en daar wel structuur aangebracht op bijvoorbeeld bomen en de matrassen. De illustraties worden verder aangekleed met allerlei details, die ruimte en landschap verduidelijken. Een grappig detail is de poes, die in het verhaal niet voorkomt, maar op veel van de illustraties aanwezig is en een rol speelt. Deel van 'Er was eens...'*. Een speelse, maar weinig originele hervertelling van het beroemde sprookje, waarin elementen als 'Er was eens' en 'ze leefden nog lang en gelukkig' missen. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789403209432

Titel De prinses op de erwt
Auteur Katleen Put
Secundaire auteur Ailie Busby ; Hans Christian Andersen
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Ballon, [2019]
Overige gegevens 25 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Tekst: Katleen Put, illustraties: Ailie Busby. - Uitgave is gebaseerd naar een sprookje van Hans Christian Andersen
ISBN 9789403209432
PPN 422590150
Rubriekscode Deens 863
Taal Nederlands
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Sprookjes

Relaties/Serie

Er was eens...
Boek

Er was eens... (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Katleen Put