Het lelijke eendje
Boek

Het lelijke eendje ([2019])/ Katleen Put, Ailie Busby

Als een eend haar eieren uitbroedt is één ei veel groter dan de andere. Daar komt een wel heel lelijk groot kuiken uit! Bewerking van het sprookje van Andersen, met vlotte kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit vrolijk geïllustreerde vierkante prentenboekje is een bewerking van het bekende sprookje van Andersen, over een eend die een nestje eieren uitbroedt waarvan er één veel groter is dan de andere. Daar komt een wel heel lelijk groot kuiken uit! Moeder eend houdt van hem, maar de andere dieren plagen hem zo met zijn uiterlijk, dat hij op zoek gaat naar soortgenoten. Als hij liefdevol wordt opgevangen door een paar ganzen worden deze geschoten door een jager en is het eendje weer alleen. Als hij een groep zwanen ziet vliegen op trektocht naar het zuiden wil het eendje mee, maar hij kan nog niet vliegen. In de lente kan hij dat wel en als de zwanen terugkomen en hij verwacht weer afgewezen te worden ziet hij in het water zijn spiegelbeeld en blijkt hij een zwaan te zijn. Samen met de andere zwanen vliegt hij een nieuw leven tegemoet. Deel uit de serie 'Er was eens...' met bewerkingen van 'Alice in Wonderland' en vier andere sprookjes*. De eenvoudige, wat vlakke kleurenillustraties hebben wel zeggingskracht. Het taalgebruik in korte zinnen is beeldend en zeer geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789403209418

Titel Het lelijke eendje
Auteur Katleen Put
Secundaire auteur Ailie Busby ; Hans Christian Andersen
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Ballon, [2019]
Overige gegevens 25 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Tekst: Katleen Put, illustraties: Ailie Busby. - Uitgave is gebaseerd naar een sprookje van Hans Christian Andersen
ISBN 9789403209418
PPN 422589934
Rubriekscode Deens 863
Taal Nederlands
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Sprookjes

Relaties/Serie

Er was eens...
Boek

Er was eens... (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Katleen Put