Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
They shall not grow old
DVD

They shall not grow old ([2019])/ directed by Peter Jackson

Documentaire over de dagelijkse realiteit en de ervaringen van Britse soldaten aan het front tijdens de Eerste Wereldoorlog, met ingekleurde beelden en met commentaar van de soldaten zelf.

Aanwezigheid

Recensie

Brits/Nieuw-Zeelandse documentaire uit 2018 over Britse soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog, van regisseur Peter Jackson (The Lord of the Rings; The hobbit), met als bijzonder aspect de bewerking en inkleuring van historische filmbeelden. Beoordeling IMDb: 8,4. Pauline Kleijer (Volkskrant 10-4-'19): 'In technisch opzicht is They Shall Not Grow Old baanbrekend. (...) Opvallend is hoe goed de Britten het met hun tegenstanders konden vinden. De Duitsers die tot gevangene waren gemaakt, maakten zich doorgaans nuttig en geliefd - in de Grote Oorlog zaten alle jongens uiteindelijk in hetzelfde schuitje. Vooral dankzij dit soort observaties is They Shall Not Grow Old veel meer dan een digitaal spektakelstuk. De film geeft het verleden kleur, scherpte en diepte, maar boven alles een gezicht' (4 sterren). Belinda van de Graaf (Trouw 11-4-'19): 'Hoe was het voor een gewone jongen om infanteriesoldaat te zijn tijdens de Eerste Wereldoorlog? Om dag en nacht in de loopgraven te liggen, met luizen in je haren en ratten in je broekspijpen? (...) De film is een verslag uit de loopgraven zoals je niet eerder zag. (...) een formidabele antioorlogsfilm. Jackson laat nauwgezet zien hoe soldaten, velen nog nat achter de oren, als kanonnenvoer werden gebruikt.' (5 sterren).

Specificaties

Engels | 5051888249093

Titel They shall not grow old
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Peter Jackson
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Warner Home Video, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (95 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Engels gesproken, Nederlands, Frans of Engelsondertiteld - Uitgave in opdracht van "14-18 Now" en "The Imperial War Museum" - Videoversie van de film: Nieuw-Zeeland : Wingnut Films, 2018 - Bevat extra: The making of They shall not grow old
ISBN 5051888249093
PPN 423131354
Rubriekscode 927.5
Taal Engels
Onderwerp algemeen Dagelijks leven; Britse militairen; Wereldoorlog I
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Wereldoorlog I