Het land van Raas
Boek

Het land van Raas ([2019])/ Jenny McLachlan, uit het Engels vertaald door Sandra C. Hessels ; met illustraties van Ben Mantle

Arthur en Roos (11) zijn met opa op zolder als hij ineens verdwijnt. Zou de toegangspoort naar hun fantasiewereld soms echt bestaan? Opa is in het Land van Raas in handen gevallen van de boosaardige Strokop. De tweeling gaat hem achterna. Zullen ze opa kunnen bevrijden? Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De elfjarige tweeling Arthur en Roos logeert bij hun opa. Samen met hem ruimen zij de zolder leeg en ontdekken dat daar nog steeds het vouwbed staat waardoor zij vroeger naar een door hen zelf gecreëerde fantasiewereld kropen. Maar Roos vindt zichzelf daar nu te oud daarvoor. Op een gegeven moment is opa verdwenen en blijkt hij door het vouwbed naar het land van Raas te zijn gegaan. Arthur maakt zich zorgen en gaat achter opa aan. Hij moet opa bevrijden uit de handen van Strokop, die opa in een vogelverschrikker wil veranderen en krijgt daarbij hulp van Ninto, die zegt te kunnen toveren. Later komt ook Roos naar het fantasieland en begint de strijd tegen Strokop. Zullen ze met elkaar opa kunnen bevrijden? Een bijzonder levendig fantasieverhaal met een goed uitgewerkte spanningsboog. Het verhaal doet enigszins denken aan de verhalen van Narnia van C.S. Lewis. De tweeling belandt in allerlei gevaarlijke situaties en krijgt hulp van wonderbaarlijke dieren zoals draken. Met veel zwartwitillustraties, zowel paginagroot als kleinere, met kleurenillustraties bedrukte schutbladen en voorin een (zogenaamd door Roos en Arthur getekende) kaart van Raas. Een vervolgdeel is aangekondigd. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000367818 | 301 pagina's

Titel Het land van Raas
Auteur Jenny McLachlan
Secundaire auteur Ben Mantle ; Sandra Hessels
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Goor, [2019]
Overige gegevens 301 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: The land of roar. - Londen : Egmont UK Limited, (c)2019
ISBN 9789000367818
PPN 422256285
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Tweelingen ; Grootvaders
Taal Nederlands