Hier zijn heus geen yeti's!
Boek

Hier zijn heus geen yeti's! ([2019])/ tekst Steven Butler, illustraties Steven Lenton ; Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Merel Leene

Het Niets aan de hand hotel van Frankies ouders zit helemaal vol. Het is hoogzomer en vandaag is het Trollenwende: een soort magische oudjaarsavond. Maar dan blijkt dat op deze warme dag een sneeuwstorm wordt verwacht. Kan het feest nu wel doorgaan? Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit tweede*, los te lezen deel van de serie 'Het niets aan de hand hotel' van Frankie en zijn ouders is het tijd voor Trollenwende, het zomerse nieuwjaarsfeest. Alle mysterieuze familieleden komen naar het hotel om te feesten en van de zon te genieten, vooral Keet Krabouter. Maar als een magische sneeuwstorm een hele Yeti-familie naar het hotel blaast, bevriest alles en hangen de ijspegels in alle kamers. Daar zijn heel veel gasten niet blij mee. En als dan ook oudoom Oculus nog roet in het eten gooit, is de chaos compleet. Het verhaal is verdeeld over korte hoofdstukken met een ruime bladspiegel. Geïllustreerd met veel, ook paginagrote, zwart-wit illustraties. Regelmatig wordt gebruikgemaakt van grotere en vetgedrukte tekst. Met inhoudsopgave en aantrekkelijk omslag. Het boek, vertaling van 'You ain't seen nothing yeti!'**, is humoristisch geschreven en geschikt voor lezers met redelijk wat leeservaring. Er komen veel fantasienamen in voor, veel verschillende personages en ook het eten heeft bizarre namen. Daardoor springt het verhaal nogal eens van de hak op de tak en is het lastig iedereen uit elkaar te houden en vlot het verhaal te lezen. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020674682 | 236 pagina's

Titel Hier zijn heus geen yeti's!
Auteur Steven Butler
Secundaire auteur Steven Lenton ; Merel Leene
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave [Alkmaar] : Kluitman, [2019]
Overige gegevens 236 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: You ain't seen nothing yeti!. - London : Simon & Schuster, 2019. - (The Nothing To See Here Hotel ; 2)
ISBN 9789020674682
PPN 422941824
Genre sprookjes
Thematrefwoord Hotels ; sprookjesfiguren ; Feesten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het niets aan de hand hotel
Boek

Het niets aan de hand hotel (2019-...)

vol. 2
Uitgeleend
Steven Butler