Het dagboek van Pru
Boek

Het dagboek van Pru (2019)/ Stacia Deutsch, vertaling [uit het Engels]: Marcella Rijntjes

Pru (12) treedt met haar vriendinnen Lucky en Abigail op in circus El Circo Dos Grillos met een clownsnummer. Als er een wedstrijd komt voor de beste show, wil Pru absoluut winnen. Maar dat wil Catalina ook! Gebaseerd op de animatieserie. Deels in dagboekvorm geschreven. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Pru is samen met haar paard Boomerang aan het werk bij circus El Circo Dos Grillos. Samen met haar beste vriendinnen Abigail en Lucky treedt ze op als clown en ze is ook nog eens heel erg goed. Wanneer er een festival komt waaraan twaalf circussen mee mogen doen voor de beste show, wil Pru de allerbeste zijn. Want dan komt haar foto met een interview in de krant. Maar Catalina wil ook winnen! Wanneer ze besluiten samen te werken, komt alles tot een spetterend einde. De schrijfster heeft meer dan honderd kinderboeken op haar naam en weet ook nu een spannend avontuur neer te zetten waarbij paarden een grote rol spelen. Het verhaal wordt afgewisseld met dagboekstukjes van Pru zelf, wat de spanning en vaart erin houdt. Door gebruik van een schrijfletter en allerlei decoratieve elementen zijn die pagina's duidelijk herkenbaar. Vriendschap en samenwerken zijn twee belangrijke motto's, die trots en eigendunk ver te boven gaan. Gebaseerd op de Netflix-animatieserie* 'Spirit: samen vrij', waarin Pru met haar vriendinnen Lucky en Abigail en paarden avonturen beleven in het pioniersstadje Miradero. Een absolute aanrader voor paardenliefhebbers. Tegelijkertijd verscheen 'Het dagboek van Lucky'**. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059247178 | 117 pagina's

Titel Het dagboek van Pru
Uniforme titel DreamWorks Spirit samen vrij Spirit samen vrij
Auteur Stacia Deutsch
Instelling /DreamWorks
Secundaire auteur Marcella Rijntjes
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Mechelen : Baeckens Books, 2019 - Hilversum : Uitgeverij Memphis Belle
Overige gegevens 117 pagina's - 22 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: DreamWorks Spirit samen vrij - Op omslag: Netflix, een Netflix original-serie - Vertaling van: Pru's diary. - New York : Little, Brown and Company, (c)2018
ISBN 9789059247178
PPN 423647865
Genre paarden/pony's
Thematrefwoord paarden ; Wedstrijden ; Circussen ; Dagboeken
Taal Nederlands