De griezelige Kregs van het Wirwarwoud
Boek

De griezelige Kregs van het Wirwarwoud (augustus 2019)/ Samuel J. Halpin, vertaald [uit het Engels] door Willem Jan Kok ; met illustraties van Hannah Peck

Bloem (10, ik-persoon) gaat logeren bij haar oma. In het dorp gebeuren vreemde dingen. Zo zijn er kinderen die grijs worden en verdwijnen. Bloem is vastbesloten om het mysterie op te lossen, maar dat is gevaarlijker dan ze denkt. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bloem (10, ik-persoon) weet dat er in Zwello, het dorp waar haar oma woont, vreemde dingen gebeuren. Er verdwijnen soms ineens kinderen. Eerst verliezen ze de kleur uit hun ogen en wordt hun haar helemaal grijs, en vervolgens verdwijnen ze zelf. Heel soms keert zo'n kind terug, maar het is nooit meer dezelfde. En er is in het dorp een weverij waar de prachtigste stoffen worden gemaakt, maar niemand weet waar die vandaan komen. Als Bloem een paar weken bij oma logeert, is ze vastbesloten om de mysteries in het dorp op te lossen, samen met haar nieuwe vriend Erasmus. Maar krijgen ze de waarheid boven tafel, of zullen ze zelf verdwijnen? Een griezelig en grimmig sprookje over vriendschap, verlangen en liefde, dat leest als een trein. Mooi van taal, met goed uitgewerkte en bijzondere personages die je direct in je hart sluit. Een fantasierijk en ingenieus in elkaar gezet verhaal dat je meteen opnieuw wilt lezen zodra je het uit hebt. Met hoekige, zwart-witillustraties die goed bij die ietwat duistere sfeer van het verhaal passen. Dit debuut ziet er verzorgd uit, vertaling van 'The peculiar peggs of Riddling Woods'*. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463850056 | 367 pagina's

Titel De griezelige Kregs van het Wirwarwoud
Auteur Samuel J. Halpin
Secundaire auteur Willem Jan Kok ; Hannah Peck
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Billy Bones, augustus 2019
Overige gegevens 367 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: The peculair Peggs of Riddling Woods. - London : Usborne Publishing Ltd., 2019
ISBN 9789463850056
PPN 42175253X
Genre griezelverhaal - avonturenroman
Thematrefwoord Verdwijningen ; Grootmoeders ; Logeren
Taal Nederlands