De reis van het dromenkind
Boek

De reis van het dromenkind ([2019])/ Irena Brignull, illustraties Richard Jones ; vertaling [uit het Engels]: Jeanette Kramp ; redactie, layout en zetwerk: Jaap Verheij

Een meisje groeit liefdevol op bij haar moeder. Als ze ontdekt dat alle dieren een moeder en vader hebben, vraagt ze wie haar vader is. Het meisje neemt geen genoegen met het antwoord van haar moeder en gaat op zoek. Prentenboek met gevoelige illustraties in warme kleuren. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een jong meisje woont samen met haar moeder in de bergen. Ze zingen, lezen en plukken fruit. Tijdens de zomer ontdekt het meisje dat ieder dier zowel een moeder als een vader heeft. Als ze haar moeder vraagt wie haar vader is, antwoordt haar moeder dat ze iedere nacht van haar droomde en dat de ooievaar haar toen bracht. Maar het meisje blijft met vragen zitten. Ze vraagt het de ooieveaar, die beweert dat hij haar heeft gekregen van de eekhoorns, die haar weer kregen van de zalmen. Uiteindelijk belandt het meisje bij de vos die haar ooit vond voor het hek van een groot, grijs gebouw. Een mooi, gevoelvol verhaal over de liefde tussen moeder en kind. Uitgebreide tekst; het taalgebruik is poëtisch en soms wat volwassen, de grote lijn is echter wel begrijpelijk voor de doelgroep. Het verhaal is royaal geïllustreerd met prachtige contourloze illustraties in diepe, warme kleuren. We zien bomen, bladeren, landschappen en dieren. En we zien we een meisje met lange bruine haren, een donkergroene jas en een koffertje in haar hand. Een wonderschoon, liefdevol en verzorgd prentenboek. Fijn voor vrije scholen, aanhangers van de antroposofie en voor alle liefhebbers van mooie prentenboeken. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789060388808

Titel De reis van het dromenkind
Auteur Irena Brignull
Secundaire auteur Richard Jones ; Jeanette Kramp ; Jaap Verheij
Type materiaal Boek
Uitgave Zeist : Christofoor uitgeverij, [2019]
Overige gegevens 52 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Vertaling van: The child of dreams. - Londen : Walker Books Ltd., (c)2019
ISBN 9789060388808
PPN 422775762
Thematrefwoord Zoektochten ; Weeskinderen ; Adoptie ; Liefde
Taal Nederlands