De liefdes van Casanova
Boek

De liefdes van Casanova Venetië, 1755. Giacomo Casanova keert terug in de stad die gebukt gaat onder armoede en geweld. ([2019])/ Matteo Strukul, vertaling [uit het Italiaans]: Esther Smit-Schiphorst en Nicoline Streng

De belevenissen van rokkenjager Casanova in het Venetie van de 18e eeuw.

Aanwezigheid

Recensie

Venetië, 1755: de achttiende eeuw was voor de fiere dogenstad een periode van economische achteruitgang en politiek verval. De doge Francesco Loredan is ziek en de inquisiteur Pietro Garzoni doet al het mogelijke om zijn invloed op de Raad van Tien uit te breiden en zo de keuze van de nieuwe doge te beïnvloeden. Zo zal hij uiteindelijk de rokkenjager Casanova kunnen arresteren. Een Oostenrijkse gravin, Margaretha van Steinberg, wil Casanova toebehoren, als hij de mooie Francesca kan verleiden. Hij aanvaardt de uitdaging en doorstaat heel wat avonturen om zijn doel te bereiken. Maar dan gebeurt iets verschrikkelijks: Casanova wordt echt verliefd op het meisje! Hij eindigt in de Piombi, de Venetiaanse gevangenis, maar kan ontsnappen. Hij gaat op zoek naar de Oostenrijkse gravin die hem in de val heeft gelokt. Wanneer hij haar terugvindt, beseft hij dat hij slechts een pion is geweest in een spionnenspel tussen Oostenrijk en Venetië. Alle facetten van Casanova komen in deze mengeling van historische roman en misdaadroman aan bod: diplomaat, avonturier, alchimist, verleider, filosoof, spion.

Specificaties

Nederlands | 9789022586112 | 303 pagina's

Titel De liefdes van Casanova : Venetië, 1755. Giacomo Casanova keert terug in de stad die gebukt gaat onder armoede en geweld.
Auteur Matteo Strukul
Secundaire auteur Esther Smit-Schiphorst
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Boekerij, [2019]
Overige gegevens 303 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Giacomo Casanova : la sonata dei cuori infranti : romanzo. - Milano : Mondadori, 2018
ISBN 9789022586112
PPN 422375926
Genre historische roman - romantische verhalen - spionageroman
Taal Nederlands