Madame Badobedah
Boek

Madame Badobedah ([2019])/ Sophie Dahl, illustraties van Lauren O'Hara ; vertaling [uit het Engels]: Alma Huisken ; redactie, layout en zetwerk: Jaap Verheij

Mabel woont aan zee in Hotel Zeemeermin. Op een dag komt een mysterieuze, onaardige dame in het hotel aan, met twee honden, twee katten, een schildpad en 23 koffers. Mabel noemt haar Madame Badobedah en is vastbesloten te ontdekken wat haar geheim is. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Mabel woont op een aparte plek: Hotel Zeemeermin. Haar vader is er directeur, maar haar moeder is de baas. In het hotel logeren allerlei gasten: vreemde mensen die komen en gaan. Op een dag komt er een heel bijzondere, maar niet zo aardige vrouw met twee honden, twee katten, een schildpad en wel 23 koffers. Mabel noemt haar Madame Badobedah (lastig uit te spreken naam bij het voorlezen). Mabel besluit te onderzoeken wie deze snauwende vrouw is, ze wordt spion. Wat heeft Madame Badobedah te verbergen, waarom verschuilt ze zich in het hotel? Als ze de madame beter leert kennen, ontdekt ze haar ware verhaal. Mabel besluit op haar beurt ook een geheim te delen met Madame. Het voorleesboek op ruim A4-formaat bestaat uit vier delen en doet wat sprookjesachtig aan; soms is het verhaal wat lang van stof. Het is fraai geïllustreerd en heeft op elke spread een of meer geschilderde tekeningen, in wisselende formaten en in rustige, natuurlijke kleuren. De auteur is de kleindochter van Roald Dahl en is daarnaast bekend van haar werk als fotomodel en presentator van een kookprogramma. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789060388785 | 54 pagina's

Titel Madame Badobedah
Auteur Sophie Dahl
Secundaire auteur Lauren O'Hara ; Alma Huisken ; Jaap Verheij
Type materiaal Boek
Uitgave Zeist : Christofoor uitgeverij, [2019]
Overige gegevens 54 pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: Madame Badobedah. - Londen : Walker Books, 2019
ISBN 9789060388785
PPN 422775770
Genre sprookjes
Thematrefwoord Hotels ; Geheimen ; Fantasie ; Voorleesboeken
Taal Nederlands