Mijn eerste schooldag
Boek

Mijn eerste schooldag ([2019])/ tekst: Marnie Willow, illustraties: James Newman Gray ; vertaling [uit het Engels] en bewerking: Renate Hagenouw

Een wasbeertje maakt zich zorgen om zijn eerste schooldag. Hoe weet hij wat hij mee moet nemen? En hoe weet de buschauffeur waar zijn school staat? Zijn mama zegt dat het allemaal goed komt. Zal ze gelijk krijgen? Vierkant prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Wasbeer gaat binnenkort voor het eerst naar school. Hij vindt zelf dat hij nog te klein is en maakt zich zorgen of alles wel goed zal gaan. Eerst gaat hij met zijn moeder schoolspullen kopen, zoals schriften en stiften. Wasbeer vraagt zich ook af of de chauffeur van de schoolbus wel weet waar de school staat. Schriften en stiften hoeft een Nederlandse kleuter niet te kopen en die gaat ook niet naar school met een gele schoolbus. Ool leren kinderen in Nederland het alfabet niet zoals het in dit boek is beschreven. Een deel van de inhoud van het verhaal biedt dus geen herkenning voor de Nederlandse situatie. De tekst op rijm doet vaak wat gekunsteld aan. De vrolijk gekleurde illustraties zijn vrij statisch; de tekst staat erin gedrukt in een duidelijke, ronde letter. Opvallend is dat er op het omslag geen naam van auteur of illustrator is vermeld. Vierkant prentenboek met gewatteerde kaft. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789036637411

Titel Mijn eerste schooldag
Auteur Marnie Willow
Secundaire auteur James Newman Gray ; Renate Hagenouw
Type materiaal Boek
Uitgave Noordwijkerhout : Rebo Productions, [2019]
Overige gegevens 23 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Vertaling van: My first day of school. - Sywell : Igloo Books Ltd., (c)2018
ISBN 9789036637411
PPN 422405124
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Eerste schooldag ; Angsten
Taal Nederlands