Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De vos
Boek

De vos ([2019])/ Friederun Reichenstetter, met illustraties van Hans-Günther Döring ; Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Andrea Kunze

Ontdek waar en hoe vossen leven. Met getekende kleurenillustraties en enkele vragen. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kleine, een beetje retro aandoende uitgave in de reeks 'Zo leven de dieren'. Dit deeltje gaat over de vos en de informatie richt zich op kinderen die al iets verder zijn in het beginnende leesproces. De informatie wordt aangereikt in korte hoofdstukjes. De tekst staat in korte zinnen, zijn warm van taal ('Vossen kunnen blaffen, janken, jammeren, knorren en keffen.'). Daarbij staan levendige, vrij realistische kleurenillustraties waarin je het leven van vossen voorbij ziet komen. Het uiterlijk van de vos, hun leefgebied, voedsel, het stichten van een vossengezin, hoe de jonkies opgroeien, hoe moet jij je als mens verhouden tot de vos? Al deze aspecten komen op begrijpelijke wijze voorbij. Het handzame boekje besluit met de bekende fabel van de vos en de raaf (naar Jean de La Fontaine) en vijf toetsingsvragen. De inhoud stuurt op begrijpend lezen - er zijn kennisvragen, denkwolkjes van de vossen zelf en kaders met weetjes. Er is gebruikgemaakt van een grote letter en een ruime regelafstand. Oorspronkelijk Duitstalig (2017), met achterin informatie over auteur en illustrator. Andere delen in deze serie (2019) zijn: 'De egel', 'De honingbij', 'Het konijn en de haas', 'De uil'*. Bruikbare uitgave om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044754209 | 35 pagina's

Titel De vos
Auteur Friederun Reichenstetter
Secundaire auteur Hans-Günther Döring ; Andrea Kunze
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2019]
Overige gegevens 35 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Op omslag: Dit lees ik al zelf! - Vertaling van: Der Fuchs. - Würzburg : Arena Verlag GmbH, (c)2007. - (So leben die Tiere)
ISBN 9789044754209
PPN 423072641
Rubriekscode 598.95
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vossen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Vossen

Relaties/Serie

Zo leven de dieren
Boek

Zo leven de dieren (2019)

vol.
Uitgeleend
Friederun Reichenstetter