Het konijn en de haas
Boek

Het konijn en de haas ([2019])/ Friederun Reichenstetter, met illustraties van Hans-Günther Döring ; Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Andrea Kunze

Ontdek de verschillen en overeenkomsten tussen wilde konijnen en hazen en hoe ze leven. Met getekende kleurenillustraties en enkele vragen. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Uitgave in de reeks 'Zo leven de dieren'. Dit deeltje gaat over het konijn en de haas en de informatieve inhoud richt zich met name op kinderen die al iets verder zijn in het beginnende leesproces. De informatie wordt aangereikt in korte hoofdstukjes. De tekst staat in korte zinnen. Mooie, levendige, vrij realistische kleurenillustraties waarin je het leven van konijnen en hazen voorbij ziet komen. Het uiterlijk, hun leefgebied, hun voedsel, het stichten van een gezin, hoe de jonkies opgroeien, gevaren, konijnen als huisdier. Al deze aspecten komen op begrijpelijke wijze voorbij. Het boekje besluit met een verhaal over Ellies dwergkonijntje en vijf toetsingsvragen. De inhoud stuurt op begrijpend lezen. Er is gebruikgemaakt van een grote letter en een ruime regelafstand. Oorspronkelijk Duitstalig (2017), met achterin informatie over auteur en illustrator. Andere delen in deze serie (2019): 'De egel', 'De honingbij', 'De vos', 'De uil'*. Bruikbare uitgave om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044754223 | 38 pagina's

Titel Het konijn en de haas
Auteur Friederun Reichenstetter
Secundaire auteur Hans-Günther Döring ; Andrea Kunze
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2019]
Overige gegevens 38 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Op omslag: Dit lees ik al zelf! - Vertaling van: Das Kaninchen und der Feldhase. - Würzburg : Arena Verlag GmbH, (c)2007. - (So leben die Tiere)
ISBN 9789044754223
PPN 423072781
Rubriekscode 598.93
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Konijnen ; Hazen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Konijnen

Relaties/Serie

Zo leven de dieren
Boek

Zo leven de dieren (2019)

vol.
Uitgeleend
Friederun Reichenstetter