De uil
Boek

De uil ([2019])/ Friederun Reichenstetter, met illustraties van Hans-Günther Döring ; Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Andrea Kunze

Ontdek welke soorten uilen er zijn en waar en hoe ze leven. Met getekende kleurenillustraties en ekele vragen. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De uil is een prachtige vogel met bijzondere eigenschappen. Zo helpen de veertjes rond zijn gezicht om het geluid naar zijn oren te sturen. Waar woont de uil en welke soorten komen hier voor? Hoe praten uilen met elkaar? Deze en nog vele andere weetjes worden uitgelegd in korte zinnen. Ze komen uitgebreid aan de orde in kleine hoofdstukken van steeds twee bladzijden. Het leest ondanks de korte zinnen wat gedragen voor de doelgroep door woorden als 'uitspuwt' en 'ter plekke'. Af en toe komt er een uiltje zelf aan het woord en is de tekst echt gericht op jonge kinderen. Er is gebruikgemaakt van een grote letter en een ruime regelafstand. Dit boek geeft met weinig tekst veel informatie en het is voorzien van mooie illustraties. Deze zijn in zachte, goed op elkaar afgestelde tinten neergezet. Al met al een goed bruikbaar boekje over de uil, met achterin nog vijf toetsingsvragen. Oorspronkelijk Duitstalig (2017), met achterin informatie over auteur en illustrator. Andere delen in deze serie 'Zo leven de dieren' (2019) zijn: 'De egel', 'De honingbij', 'Het konijn en de haas', 'De vos'*. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044754230 | 37 pagina's

Titel De uil
Auteur Friederun Reichenstetter
Secundaire auteur Hans-Günther Döring ; Andrea Kunze
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2019]
Overige gegevens 37 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Op omslag: Dit lees ik al zelf! - Vertaling van: Die Eulen. - Würzburg : Arena Verlag GmbH, (c)2008. - (So leben die Tiere)
ISBN 9789044754230
PPN 423072706
Rubriekscode 598.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Uilen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Uilen

Relaties/Serie

Zo leven de dieren
Boek

Zo leven de dieren (2019)

vol.
Uitgeleend
Friederun Reichenstetter