Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Levendige winkelstraten
Boek

Levendige winkelstraten op zoek naar een inspirerend verhaal : biografieën, thema's, interviews, intermezzo's ([2019])/ teksten biografiën: Marlijn Baarveld, Jacqueline Rosbergen, Frank Strolenberg, thema's: Jacqueline Rosbergen, intro's en intermezzo's: Frank Strolenberg, interviews en eindredactie: Martine Bakker en Ria Dubbeldam, redactie: Frank Strolenberg en Harry Harsema ; Fotografie: Hans Dijkstra [en 7 anderen]

SAMENVATTING: "Winkelstraten zijn niet langer 'straten met alleen winkels'. Er moet wat te beleven en te ontdekken zijn. Ambachtelijke producten, een authentieke sfeer, creativiteit, foodconcepten of ontspanning op een terras - er zijn veel manieren om verleid te worden. Ook de geschiedenis van de straat biedt aanknopingspunten. Door de historie zichtbaar te maken, het zogenaamde DNA van de straat te begrijpen, en daarop voort te borduren, kan een straat zich onderscheiden en nog aantrekkelijker worden. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed nam de historie van (winkel)straten onder de loep. Winkeliers, pandeigenaren, stedenbouwkundigen en gemeenten bogen zich over de biografie van hun straat en deden verrassende ontdekkingen. De vele inzichten en tips die dit opleverde staan in dit boek. In interviews vertellen betrokkenen hoe zij zelf aan de slag zijn gegaan. Levendige winkelstraten kan helpen bij het vinden van een inspirerend verhaal om een straat beter, mooier en aantrekkelijker te maken"Onderzoek naar de aantrekkelijkheid voor het publiek van winkelstraten in Nederland en de manieren om die te verbeteren.

Aanwezigheid

Recensie

De retailsector kampt al jaren met winkelleegstand, mede dankzij de toename van de online verkoop. In opdracht van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed is de historie van een aantal winkelstraten in diverse (middel)grote steden onder de loep genomen. Ook de oudste winkelstraat in Nijmegen wordt belicht. Op zoek naar een nieuwe identiteit vanuit stedebouwkundig, economisch en historisch perspectief zijn projectontwikkelaars, woningcorporaties, winkeliers, ondernemers en buurtbewoners door middel van interviews bij dit onderzoek betrokken. Zo hopen de auteurs te inspireren de winkelstraten beter en levendiger te maken. Met talrijke kleurenfoto's en plattegrondjes en historische foto's in zwart-wit.

Specificaties

Nederlands | 9789492474247 | 199 pagina's

Titel Levendige winkelstraten : op zoek naar een inspirerend verhaal : biografieën, thema's, interviews, intermezzo's
Instelling /Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
Secundaire auteur Frank Strolenberg ; Harry Harsema ; Jacqueline Rosbergen ; Marlijn Baarveld ; Hans Dijkstra
Type materiaal Boek
Uitgave [Wageningen] : Blauwdruk, [2019]
Overige gegevens 199 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Uitgave in opdracht van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
ISBN 9789492474247
PPN 42248797X
Rubriekscode 719.22
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Winkelstraten; Nederland ; Stadsplanologie
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Winkelstraten