Zeegezichten
Boek

Zeegezichten ([2019])/ Agata en Pierre Toromanoff, redactie Jaap Verschoor ; vertaling [uit het Engels]: Toos IJdema ; bewerking en redactie: Jaap Verschoor

Een kennismaking met het genre 'zeegezichten' in de schilderkunst, van de Gouden Eeuw tot de moderne tijd en van schilders van over de hele wereld.

Recensie

De zee met al haar symboliek is een inspiratie geweest voor vele kunstenaars. Door de eeuwen heen is de zee door schilders gevangen op het doek, van Simon de Vlieger tot Edward Munch. Soms rustig golvend, soms dreigend; dit boek geeft een impressie van de verscheidenheid, van realistisch tot abstract. De samenstellers hebben al ruim zestig boeken uitgegeven, onder andere op het gebied van design, architectuur, fotografie en kunst. Dit boek is een kennismaking met geschilderde zeegezichten vanaf de zeventiende eeuw tot heden. Het boek beperkt zich niet tot Nederlandse schilders of een bepaalde stroming, waardoor je als lezer overspoeld wordt door de vele indrukken en informatie. Door de overheersende kleur blauw hebben bijna alle schilderijen een afstandelijke sfeer. De begeleidende teksten over het werk en de maker zijn kort maar interessant om te lezen. Voor liefhebbers van kunst met de zee als onderwerp.

Specificaties

Nederlands | 9789036637763 | 217 pagina's

Titel Zeegezichten
Auteur Agata Toromanoff
Secundaire auteur Pierre Toromanoff ; Toos IJdema ; Jaap Verschoor
Type materiaal Boek
Uitgave Noordwijkerhout : Rebo Productions, [2019]
Overige gegevens 217 pagina's - illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: Seascapes. - Fancy Books Packaging, (c)2018
ISBN 9789036637763
PPN 423143794
Rubriekscode 738.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zeegezichten
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Zeegezichten