Contact! nieuw
Boek

Contact! nieuw Nederlands voor anderstaligen. Tekstboeken: 1 (2019), auteurs Femke de Groot, Bram Haverkamp, Anne van Sluijs ; met medewerking van Kas Hartman, Elsbeth de Leeuw, Melchior Twal ; redactie Ann Casteleyn, Frank Groenman, Emma van Kampen, Nynke Scholtens ; met medewerking van Mathilde Kroon, Katja Zaich

Tekstboek bij het eerste deel, tot niveau A1, van een vierdelige moderne leergang NT2 die hoogopgeleide anderstaligen voorbereidt op het staatsexamen NT2, programma II.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 14/11/2024
    Spannend en Actief - 1e verd. - Lezen en schrijven B1-B2 NEDERLANDS 838.5 CONT
  • Aanwezig
    Literatuur en Cultuur - Lezen en schrijven NT2 COMMUNICATIE NEDERLANDSE TAAL CONT

Recensie

Dit tekstboek* deel één is onderdeel van de herziene versie** van Contact!, een vierdelige, moderne leergang NT2 die hoogopgeleide anderstaligen voorbereidt op het staatsexamen NT2, programma ll. Centraal staat het gebruiken van de taal als instrument, op vele manieren. Basis is het vierfasemodel van Neuner: nieuwe lesstof aanbieden, begrijpen, oefenen en toepassen (doen/spreken). Grammatica wordt na de woordenschat geoefend, dan herhaald en gaandeweg uitgebreid. Deel 1 bevat ook een werkboek, docentenhandleiding en website en leidt op tot niveau A1. Het tekstboek heeft 15 hoofdstukken met elk een thema, zoals 'Onderweg' en 'Feestje'. Een hoofdstuk bevat gemiddeld 12 onderdelen, waaronder vocabulaire, spreken en luisteren/lezen. De instructies zijn bondig en eenduidig ook wordt gebruikgemaakt van symbolen. Hoofdstukken bevatten soms erg veel lesstof, maar de tekst wordt ondersteund door goede foto's en illustraties. Samengevat: vakkundig gemaakt tekstboek, een prima boek! Wellicht kunnen docenten wél wat praktische tips gebruiken. Er komt veel kijken bij de voorbereiding en toepassing van deze leergang. Voor talentvolle docenten! Op de bijbehorende website staan oplossingen bij oefeningen, transcripties van de luisteroefeningen, werkbladen, grammaticaoverzicht en woordenlijsten.

Specificaties

Nederlands | 9789462939608 | 208 pagina's

Titel Contact! nieuw : Nederlands voor anderstaligen. Tekstboeken: 1
Uniforme titel Contact! nieuw : Nederlands voor anderstaligen. Tekstboek
Secundaire auteur Femke de Groot ; Bram Haverkamp ; Anne van Sluijs ; Kas Hartman ; Ann Casteleyn
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Almere : Intertaal, 2019
Overige gegevens 208 pagina's - illustraties - 30 cm
Annotatie Europees referentiekader A1
ISBN 9789462939608
PPN 423321005
Rubriekscode Nederlands 838.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederlandse taal; Anderstaligen
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Nederlandse taal

Relaties/Serie

Contact! nieuw
Boek

Contact! nieuw Nederlands voor anderstaligen (2019-...)

vol. Tekstboeken 1
Uitgeleend