Mama's bolle buik
Boek

Mama's bolle buik ([2019])/ Rocio Bonilla, Patricia Martín

Een jongetje ziet de buik van zijn moeder steeds dikker worden. Op een dag is mama's dikke buik weg en ligt er een kindje in het bedje. Gelukkig is de baby al gauw groot genoeg om mee te spelen. Vierkant tekstloos hardkartonnen prentenboekje met rustige tekeningen in zachte kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vierkant, hardkartonnen peuterboekje met afgeronde hoeken, zonder tekst, over een jongetje dat merkt dat de buik van zijn moeder steeds boller wordt. Op een dag is er een baby'tje, dat al gauw groot genoeg is om samen mee te spelen. In de afbeeldingen zijn de met een dun potloodlijntje omlijste personen en voorwerpen geplaatst tegen een witte achtergrond; ze zijn voorzien van eenvoudige, grijze schaduwen. De illustraties zijn uitgevoerd in zachte aquareltinten. De gezichtsuitdrukking van het jongetje geven goed zijn gevoelens weer: verbazing, een tikje argwaan als er een wiegje verschijnt en blijdschap. Op een eenvoudige, maar sprekende manier wordt de komst van een nieuw broertje of zusje aangekaart. De boekjes herinneren aan de serie prentenboekjes van Helen Oxenbury uit de jaren tachtig, die vanwege hun tijdloze karakter vele malen zijn herdrukt. Een hartverwarmend boekje voor ouders en hun kinderen. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051167641

Titel Mama's bolle buik
Auteur Rocio Bonilla
Secundaire auteur Patricia Martín
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, [2019]
Overige gegevens 22 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 16 cm
Annotatie Vertaald uit het Spaans - Idee: Patricia Martín, illustraties: Rocio Bonilla - Vertaling van: ¿Qué es esta barriga?. - Barcelona : Editorial Flamboyant S.L., (c)2018
ISBN 9789051167641
PPN 422775746
Thematrefwoord Gezinsuitbreiding ; Tekstloze prentenboeken
Taal Nederlands