Wat is een dictatuur?
Boek

Wat is een dictatuur? ([2019])/ Nick Hunter, vertaling [uit het Engels]: Anneriek van Heugten ; eindredactie: Ida Schuurman

Wat is een dictatuur en hoe is het om in een dictatoriaal land te leven? Lees ook over het verzet ertegen en de toekomst ervan. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Spanning en Avontuur - Mens en maatschappij DICTATUUR HUNT

Recensie

Deel uit de serie 'Politieke systemen'*, waarin uitgebreid wordt ingegaan op de vraag wat nu eigenlijk een dictatuur is, hoe het een dictator lukt om de absolute macht over een land te krijgen, hoe het is om in een dictatoriaal land te moeten leven, hoe er langzaam verzet ontstaat, en wat de toekomst is van dictaturen in de wereld. Het boek is verdeeld in vijf hoofdstukken, die onderverdeeld zijn in subhoofdstukken. Deze beginnen telkens met een korte inleiding, gevolgd door korte getitelde alinea's tekst, die heel toegankelijk zijn geschreven. Sommige woorden zijn vetgedrukt en terug te vinden in een verklarende woordenlijst achterin. Vele duidelijke kleurenfoto's ondersteunen de tekst. Elke dubbele pagina heeft als vast onderdeel het gekaderde tekstblokje 'Even doordenken'. Hierin wordt een vraag aan de lezer gesteld of een stelling gedaan. In de serie verschenen delen over de monarchie*, het communisme en de democratie**. Bij gebruik op school, kunnen deze heel goed als discussiepunt dienen. Bevat register, lijst met relevante websites en boeken met raakvlakken tot het onderwerp (van dezelfde uitgever). Interessante uitgave voor kinderen vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463414210 | 48 pagina's

Titel Wat is een dictatuur?
Auteur Nick Hunter
Secundaire auteur Ida Schuurman ; Anneriek van Heugten
Type materiaal Boek
Uitgave [Utrecht] : Uitgeverij Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: What is a dictatorship? - Capstone Global Library Ltd, (c)2017. - (Understanding political systems)
ISBN 9789463414210
PPN 421605219
Rubriekscode 331.15
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dictatuur
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Dictatuur

Relaties/Serie

Politieke systemen
Boek

Politieke systemen (2019-...)

vol.
Uitgeleend