Wat is een monarchie?
Boek

Wat is een monarchie? ([2019])/ Robyn Hardyman, vertaling [uit het Engels]: Anneriek van Heugten ; eindredactie: Ida Schuurman

Wat is een monarchie en hoe is het om in een monarchie te leven? Lees ook over het ontstaan in Egypte en de toekomst ervan. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Recensie

De geschiedenis van de monarchie is heel oud. Een monarch is een heerser over een land die meestal zijn titel overdraagt aan een familielid. Zo'n 5000 jaar geleden ontstond deze staatsvorm in Mesopotamië en Egypte. In Europa werkten vorsten veel samen met de christelijke kerk waardoor de koning of keizer werd gezien als een vervanger van God. Vanaf 1770 kwamen er nieuwe ideeën over de monarchie. Bewoners van een land wilden zelf meer invloed hebben waardoor er republieken ontstonden. Andere landen kregen een constitutionele monarchie. De koning werd daar ondersteund door parlementsleden. In de twintigste eeuw zijn veel monarchieën verdwenen of gemoderniseerd. Het laatste gebeurde bij ons in Nederland. Al deze informatie is te vinden in dit prettig, met veel kleurenfoto's geïllustreerde boek. Achterin vinden we een noodzakelijke woordenlijst. In de tekst worden namelijk vaak moeilijke woorden en zinnen gebruikt. Deel uit de serie 'Politieke systemen', waarin ook uitgaven verschenen over de dictatuur*, het communisme en de democratie**. Er zijn ook verwijzingen naar boeken en websites en een landen- en personenregister opgenomen. Beslist informatief maar qua tekst best moeilijk, daarom vooral voor goede lezers vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463414241 | 48 pagina's

Titel Wat is een monarchie?
Auteur Robyn Hardyman
Secundaire auteur Ida Schuurman ; Anneriek van Heugten
Type materiaal Boek
Uitgave [Utrecht] : Uitgeverij Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: What is a monarchy? - Capstone Global Library Ltd, (c)2017. - (Understanding political systems)
ISBN 9789463414241
PPN 421605227
Rubriekscode 393.33
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Monarchie
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Monarchie

Relaties/Serie

Politieke systemen
Boek

Politieke systemen (2019-...)

vol.
Uitgeleend