The best of enemies
DVD

The best of enemies ([2019])/ directed by Robin Bissell

In de zomer van 1971 nemen de Afro-Amerikaanse mensenrechtenactivist Ann Atwater en Ku Klux Klan-leider C.P. Ellis deel aan een debat over desegregatie op scholen in Durham, North-Carolina. Tussen de twee ontstaat een curieuze vriendschap.

Aanwezigheid

Recensie

Amerikaans drama over de curieuze relatie tussen de Afro-Amerikaanse burgerrechtenactiviste Ann Atwater en Ku Klux Klan-leider C.P. Ellis in 1971, naar het gelijknamige boek van Osha Gray. Regisseursdebuut van producer Robin Bissell, met Taraji P. Henson (tv-serie Empire) als Atwater en Sam Rockwell (Vice) als Ellis. Atwater en Ellis ontmoeten elkaar op een bijeenkomst over desegregatie van scholen in Durham (North Carolina) en raken in een verhit debat verzeild. Beoordeling IMDb 6,9. Tomatometer noemt als consensus onder critici: goede bedoelingen, die verstoord worden door een discutabele invalshoek en een teleurstellend gebrek aan inzicht (53%). Odie Henderson (rogerebert.com 5-4-'19) heeft grote problemen met het script dat meer sympathie en aandacht heeft voor het Ku Klux Klan-standpunt dan voor de toekomst van de zwarte schoolkinderen. Ze ziet het vooral als weer een verhaal over een witte held, aangezien Ellis later tot andere inzichten kwam (1 ster). David Ehrlich (Indiewire.com 4-4-'19) vindt dat deze formule biopic over ras beter uit de verf komt dan het tegenvallende 'Green book' omdat het laat zien dat vriendschap tussen zwart en wit alleen waardevol is als er sprake is van opoffering, als ook witte mensen gedwongen worden hun huid op het spel te zetten (2,5 sterren).

Specificaties

Engels | 8712609639797

Titel The best of enemies
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Robin Bissell ; Taraji P. Henson ; Sam Rockwell
Type materiaal DVD
Uitgave Hilversum : Sony Pictures Home Entertainment, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (128 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Taraji P. Henson, Sam Rockwell. - Engels gesproken, Frans en Duits nagesynchroniseerd, in meerdere talen ondertiteld waaronder Nederlands - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Astute Films, 2019
ISBN 8712609639797
PPN 423131850
Genre roman over het rassenvraagstuk - biografie - historische roman
Thematrefwoord Rassenvraagstuk ; Verenigde Staten
Taal Engels