Poldark. Season 5
DVD

Poldark. Season 5 ([2019])/ Debbie Horsfield

Ross besluit zich meer op de familie te gaan richten, maar als een oude vriend om hulp vraagt, voelt hij zich toch weer gedwongen om het establisment uit te dagen.

Aanwezigheid

Recensie

Vijfde* en laatste seizoen (2019, 8 afleveringen) van de historische BBC-kostuumserie van Debbie Horsfield, gebaseerd op de gelijknamige boeken van Winston Graham. Met o.a. Aidan Turner, Eleanor Tomlinson, Jack Farthing, Luke Norris, Gabriella Wilde, Ellise Chappell, Harry Richardson, Tom York en Beatie Edney. De serie gaat over Ross Poldark die na deelname aan de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog terugkeert naar zijn huis/boerderij in Cornwall. Serie 5 gaat over de levens van de Poldarks, de Warleggans en de Enyses gedurende de jaren 1800-1802. De nieuwe eeuw begint met nieuwe hoop, maar er hangt een oude schaduw over Cornwall. Na de dood van Elizabeth besluit Ross zich meer op de familie te gaan richten. Maar als een oude vriend om hulp vraagt, voelt hij zich gedwongen om het establisment weer uit te dagen, waarbij hij steun krijgt van de Enyses. En er speelt zich weer het nodige af tussen Ross en Demelza. Beoordeling IMDb van de serie: 8,3; Tomatometer voor Poldark 4: 81%. Mandy Gelling (mijnserie.nl 2-8-'18) over seizoen 4: 'Wat gebeurde er veel (...), wat een emoties, wat een strijd. (...) De acteurs zijn duidelijk op elkaar ingespeeld en dat maakt dat de dialogen en onderlinge verhoudingen geweldig goed overkomen. (...) een waar genot voor de serieliefhebber'.

Specificaties

Engels | 8711983969735

Titel Poldark. Season 5
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Sallie Aprahamian ; Aidan Turner ; Eleanor Tomlinson ; Winston Graham
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2019]
Overige gegevens 3 dvd-video's (8 × 60 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Aidan Turner, Eleanor Tomlinson, Jack Farthing. - Regisseurs onder anderen: Sallie Aprahamian. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op de romans van Winston Graham - Videoversie van de televisieserie: Groot-Brittannië : Mammoth Screen, 2019
ISBN 8711983969735
PPN 423252739
Genre historische roman
Thematrefwoord Engeland; 18e eeuw
Taal Engels

Relaties/Serie

Poldark
Boek

Poldark (2016-...)

vol. Seizoen 5
Uitgeleend