Stormwind 4
DVD

Stormwind 4 ([2019])/ regie Theresa von Eltz

Mika ligt in coma en Gut Kaltenbach verkeert in financiele problemen. Het impulsieve meisje Ari weet echter een band op te bouwen met Stormwind. Maar kan de manege gered worden? Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het vierde deel in de Duitse filmserie 'Stormwind'* is gemaakt door een nieuwe regisseur, Theresa von Eltz. Hoofdrolspeelster is niet meer Hanna Binke, maar de jongere Luna Paiano. Toen de nu twintigjarige Mika (Binke) haar geliefde paard Stormwind bezocht in Spanje, raakte ze zwaargewond door een bosbrand. Nu ligt ze in coma op manege Gut Kaltenbach, Stormwind zelf is ook terug op de manege, maar is getraumatiseerd en wil niet eten zonder het gezelschap van Mika. Intussen proberen oma Maria Kaltenbach (Cornelia Froboess), stalknecht Sam (Marvin Linke) en Meneer 'opa' Kaan (Tilo Prückner) de zaak draaiende te houden, die in financiële moeilijkheden verkeert. Dan komt er een nieuwe bewoonster, de opstandige en impulsieve Ari (Paiano). Zij is een meisje van een jaar of dertien, dat door haar agressieve gedrag naar een kindertehuis gestuurd dreigt te worden. Ari heeft geen ervaring met paarden, maar het lukt haar om een band op te bouwen met Stormwind. Maar zal het de bewoners van Gut Kaltenbach lukken de manege in handen te houden en de gewetenloze paardentrainer Thordur Thorvaldson (Sabin Tambrea) te verslaan? Een verhaal met een ingewikkelde plot en clichématige figuren, maar met mooie beelden en onderhoudend voor liefhebbers van paardenfilms. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8711983969568

Titel Stormwind 4
Uniforme titel Ostwind: Aris Ankunft Stormwind 4: Ari's arrival
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Theresa von Eltz ; Luna Paiano ; Hanna Binke
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (102 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Hanna Binke, Luna Paiano, Amber Bongard. - Nederlands nagesynchroniseerd - Videoversie van de film: Duitsland : Samfilm, 2019 - Oorspronkelijke titel: Ostwind: Aris Ankunft
ISBN 8711983969568
PPN 423252550
Genre paarden/pony's
Thematrefwoord paarden
Taal Nederlands