Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
10 redenen waarom pinguïns geweldig zijn
Boek

10 redenen waarom pinguïns geweldig zijn (2019)/ vertaling [uit het Engels]: Marjolein Brokkelkamp

Wist je dat pingüins 'vliegsprongen' maken? En dat ze elkaar warm houden? Lees waarom pingüins zo bijzonder zijn. En wat je kunt doen om ze te beschermen. Met grote illustraties in kleur. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wist je dat pinguïns 'vliegsprongen' maken, dat ze onder water kunnen zien en ze elkaar warm houden? In deze informatieve uitgave staan in totaal tien redenen waarom deze dieren zo bijzonder zijn. Ook wordt aangegeven welke bijdrage kinderen kunnen leveren aan de bescherming van de dieren. Op het schutblad voorin worden verschillende soorten pinguïns voorgesteld, zoals de keizerspinguïn en de snareskuifpinguïn. Vervolgens wordt in elk van de tien hoofdstukken een bijzonderheid uitgelicht. De tekst (goed vertaald uit het Engels) staat telkens in een fraai gekleurde illustratie over een spread. De tekst in de kaders 'help de pinguïn!' is veel moeilijker dan de gewone tekst. De dieren zijn in hun natuurlijke omgeving enigszins versimpeld weergegeven, met wat grotere ogen. In de prenten worden o.a. de dieren en planten expliciet benoemd. Het leerzame boek bevat vrij dikke, matte pagina's en een kartonnen omslag met een doorkijkgat waardoor een aandoenlijk 'pinguïn-gezinnetje' te zien is. Geschikt voor natuurbewuste kinderen die interesse hebben in dieren. Zowel thuis als op school erg bruikbaar. In dezelfde opzet met als thema bedreigde diersoorten verscheen ook '10 redenen waarom beren geweldig zijn'*. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025771751

Titel 10 redenen waarom pinguïns geweldig zijn
Uniforme titel Tien redenen waarom pinguïns geweldig zijn
Auteur Catherine Barr
Secundaire auteur Hanako Clulow ; Marjolein Brokkelkamp
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2019
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Tekst Catherine Barr, Illustraties Hanako Clulow - Vertaling van: 10 reasons to love a penguin. - London : Frances Lincoln Children's Books, (c)2018
ISBN 9789025771751
PPN 42291827X
Rubriekscode 598.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Pinguins
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Pinguïns