Sepia
Boek

Sepia ([2019])/ tekst en illustraties van Susanne Timbers, aangevuld door Tanja Dietrich ; Nederlandse tekst [vertaald uit het Duits] van Maria van Donkelaar

Inktvisje Sepia wordt samen met een zeepaardje meegesleurd door een sterke stroom, helemaal naar de grote oceaan. Ze ontmoeten bijzondere zeedieren, maar ook gevaarlijke. Kunnen ze de weg naar hun prachtige koraalrif terugvinden? Prentenboek met gedetailleerde, realistische tekeningen van een zeekat en andere zeedieren. Met twee uitslaande pagina's. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Inktvisje Sepia woont tussen het koraalrif diep in de oceaan. Op een dag wordt ze, samen met een zeepaardje, ineens meegesleurd door de sterke stroom. Ze belanden ergens in de oceaan en vragen de mantarog en de oude schildpad de weg naar het koraalrif, maar zonder succes. Dankzij een scheut zwarte inkt ziet een gevaarlijke haai hen gelukkig niet. Uiteindelijk is het een walvis die hen weer thuis brengt. Boeiend prentenboek, waarin de verschillende dieren die in de oceaan leven, ook die geen rol spelen in het verhaal, realistisch zijn afgebeeld in zeer gedetailleerde, ingekleurde pentekeningen. Het verhaal is goed opgebouwd, en de kleuter zal meeleven met het verdwaald zijn van de inktvis en het zeepaardje. De suggestie aan de kleine vis die bang is voor de haai, om met veel visjes samen de vorm van een walvis in te nemen is al vaak gebruikt in prentenboeken. Aan het slot zijn twee vouwbladen opgenomen met informatie over de sepia, met een anatomische tekening met alle organen. Interessant, maar misschien te moeilijk voor het beoogde publiek van een prentenboek, of misschien wel een goede reden om prentenboeken ook aan iets oudere kinderen aan te bieden. Die informatie is geschreven door een bioloog die kinderen wil enthousiasmeren voor natuurwetenschappen. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051167627

Titel Sepia
Auteur Susanne Timbers
Secundaire auteur Tanja Dietrich ; Maria van Donkelaar
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, [2019]
Overige gegevens 18 ongenummerde pagina's, 2 vouwbladen - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Vertaling van: Sepia und das grosse Meer. - Hong Kong : Michael Neugebauer Publishing, (c)2019
ISBN 9789051167627
PPN 42277572X
Genre dierenleven
Thematrefwoord Verdwalen ; Inktvissen ; Zeedieren
Taal Nederlands