De meester is een vampierrat!
Boek

De meester is een vampierrat! ([2019])/ Pamela Butchart, illustraties van Thomas Flintham ; vertaling [uit het Engels]: Emmy van Egmond

Izzy (ik-persoon) en haar vrienden denken dat de nieuwe meester een vampier is. Meester Graf is heel bleek, kan niet goed tegen de zon en niet tegen knoflook. Ze verzinnen een plan om hem weg te jagen. Met veel grappige tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Izzy weet het zeker: de nieuwe schooldirecteur - met de sinistere naam meester Graf - is een vampier! Hij heeft zwart haar, is heel bleek en kan niet goed tegen de zon. Bovendien horen ze hem sissende geluiden maken en blijkt hij allergisch voor knoflook. Vanwege de rattenplaag op school denkt Izzy dat hij niet zomaar een vampier is, maar eentje die kan transformeren in een rat, en met zijn leger van ratten wil hij de hele school overnemen. Izzy en haar vrienden verzinnen een plan om meester Graf weg te jagen, maar dat verloopt niet helemaal zoals ze hadden gedacht... Een verhaal dat lekker wegleest, met een fijne dosis spanning en humor. Verteld in korte hoofdstukken met veel cartoonachtige zwart-witillustraties, die het verhaal ondersteunen en verlevendigen. De tekst is gezet in een grote letter, met een ruime bladspiegel. Heel geschikt voor kinderen met nog niet zo veel leeservaring of wat meer moeite met lezen. Over Izzy verschenen eerder 'Baby-aliens hebben de juf' en 'Er zit een weerwolf in mijn tent'*. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025114480 | 236 pagina's

Titel De meester is een vampierrat!
Auteur Pamela Butchart
Secundaire auteur Thomas Flintham ; Emmy van Egmond
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Uitgeverij Holland, [2019]
Overige gegevens 236 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: My headteacher is a vampire rat. - London : Nosy Crow® Ltd, 2015
ISBN 9789025114480
PPN 423086413
Genre griezelverhaal - humoristische roman - schoolverhaal
Thematrefwoord Vampiers ; Schoolleven
Taal Nederlands