Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Marie Curie
Boek

Marie Curie ([2019])/ tekst van Maria Isabel Sánchez Vegara, met illustraties van Frau Isa ; Nederlandse tekst [uit het Spaans] van Antje Schoehuys-Blaak

Toen Marie wilde studeren, mocht dat niet omdat ze een vrouw was. Later werd ze beroemd door haar wetenschappelijke ontdekkingen. Prentenboek over het leven en werk van Marie Curie (1867-1934). Met illustraties in gedekte kleuren. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deel uit de mooi vormgegeven, informatieve prentenboekserie 'Van klein tot groots'*, die op toegankelijke wijze aandacht besteedt aan belangrijke vrouwen in de wereldgeschiedenis. Dit deeltje zoomt in op leven en werk van Marie Curie (1867-1934) die omdat ze vrouw was niet mocht studeren en uiteindelijk geroemd is om haar wetenschappelijke ontdekkingen op het gebied van natuur- en scheikunde. Met het ontdekken van radium en polonium wint ze samen met haar man Pierre de Nobelprijs. Na zijn sterven wint Marie de Nobelprijs nóg eens en is daarmee de eerste persoon in de geschiedenis die de Nobelprijs twee keer wint! De informatie wordt op beknopte wijze aangereikt. De tekst (oorspronkelijk Spaanstalig, vertaald in mooi Nederlands) van een tot drie eenvoudige zinnen staat in een matkleurig deel van de paginagrote illustraties. Op de kleurenillustraties staan gestileerde figuren. De uitgave besluit met algemene informatie in een notendop. Met inspirerende boodschap van Marie: 'er is in het leven niets om bang voor te zijn, alleen een heleboel om te leren begrijpen'. Van droom tot doen - aansprekende uitgave die in geen enkele collectie mag ontbreken! Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051167603

Titel Marie Curie
Auteur Isabel Sánchez Vegara
Secundaire auteur Frau Isa ; Antje Schoehuys-Blaak
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, [2019]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaling van: Marie Curie. - Barcelona : Alba Editorial. - (Pequeña & grande)
ISBN 9789051167603
PPN 422910147
Rubriekscode 530.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Curie, Marie
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Curie

Relaties/Serie

Van klein tot groots
Boek

Van klein tot groots (2018-...)

vol.
Uitgeleend