Strijd op het kasteel
Boek

Strijd op het kasteel ([2019])/ Vivian French en David Melling, vertaling [uit het Engels]: Loes Randazzo ; redactie: Marieke de Geus

Sam wil een Zeer Nobele Ridder worden. De vijfde opdracht die hij daarvoor moet doen, is het verslaan van een gevaarlijke vijand. Maar waar vind je die? Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vijfde zelfstandig te lezen deel uit de serie 'Ridder Rik', dat volgt op 'Stippen, strepen en zigzaggen'*. Rik J. Soberloot, ridder in opleiding, moet nog twee opdrachten vervullen om volwaardig ridder te kunnen zijn. Voor zijn volgende opdracht heeft hij een waardig tegenstander nodig, waarmee hij op nobele wijze kan vechten. Maar het sneeuwt, en zijn strenge tante Madelief laat Rik en nichtje Samantha niet naar buiten. Bij toeval komen ze in de kasteelkelder terecht. Daar ontmoeten ze Tinkel de nar en de geest van Sir Charles in een harnas. Elke week moet Charles vechten tegen een enorme slang. Nu neemt Rik de uitdaging aan tegen deze wormdraak te vechten. Humoristisch verhaaltje in acht korte hoofdstukken, opgefleurd met vele grappige, karikaturaal getekende zwart-witte tekeningen die goed bij de tekst passen. De tekst bestaat uit korte zinnen in verschillende lettergrootte en lettertypen, met soms wat moeilijke woorden; ruime bladspiegel en regelafstand. Het verhaal begint en eindigt met een stukje lastiger te lezen dagboektekst in handschrift. Voorin worden de belangrijkste personages voorgesteld. Vertaling van 'Combat in the Castle'**. Vrolijk fantasievol verhaal. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463132473 | 122 pagina's

Titel Strijd op het kasteel
Auteur Vivian French
Secundaire auteur David Melling ; Loes Randazzo ; Marieke de Geus
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Memphis Belle, [2019]
Overige gegevens 122 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie Tekst van Vivian French, illustraties van David Melling - Vertaling van: Combat at the castle. - London : Hodder Children's Books, 2016. - (Knight in training)
ISBN 9789463132473
PPN 422933120
Genre sprookjes
Thematrefwoord Ridders
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Ridder Rik
Boek

Ridder Rik (2016-...)

vol.
Uitgeleend
Vivian French