Dierenpret
Boek

Dierenpret vrolijke versjes over het leven op de boerderij ([2019])/ Nicolette Kluijver, illustraties Madeleine van der Raad ; eindredactie: Juliet Jonkers

Het knappe knaagdier, de stiekeme muis en de overmoedige kater: twaalf versjes over dieren op de boerderij. Met paginagrote kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bundel met twaalf dierenverhalen op rijm die worden ingeleid met een vers over Nicolette die de dieren kan verstaan. De verzen bestaan uit minimaal drie coupletten en hebben lange of juist heel korte zinnen. Voor de doelgroep moeilijke woorden worden niet geschuwd (flaneren, chic, galant enz.). Veelal worden die gebezigd vanwege het rijm, dat vaak geforceerd aandoet. Inhoudelijk willen de belevenissen van de dieren ook maar niet spannend worden... De uitgave die qua vormgeving op een prentenboek lijkt, wordt 'gered' door de fris ogende, kleurrijke waterverfillustraties, die naast de tekst alle ruimte krijgen. De illustrator maakte eerder illustraties voor onder meer informatieve uitgaven en eerste leesboekjes. De auteur, presentatrice bij RTL, zal het moeten hebben van haar naamsbekendheid. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000371105

Titel Dierenpret : vrolijke versjes over het leven op de boerderij
Auteur Nicolette Kluijver
Secundaire auteur Madeleine van der Raad ; Juliët Jonkers
Type materiaal Boek
Uitgave [Houten] : Keff & Dessing Publishing, [2019] - [Houten] : Van Holkema & Warendorf
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Op omslag: Dierenpret met Nicolette
ISBN 9789000371105
PPN 422996270
Rubriekscode Nederlands 875
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren; Gedichten
PIM Rubriek Gedichten en Versjes
PIM Trefwoord Dieren